fbpx

Air brengt na 25 jaar hulde aan iconische plaat ‘Moon Safari’

Band treedt op in De Roma op 29 februari 2024

Air brengt na 25 jaar hulde aan iconische plaat ‘Moon Safari’

Moon Safari van Air.

Air brengt na 25 jaar hulde aan iconische plaat ‘Moon Safari’

De Franse band Air komt op 29 februari 2024 naar zaal De Roma in Antwerpen. De iconische groep rond Nicolas Godin en Jean-Benoït Dunckel spelen er hun legendarische plaat ‘Moon Safari’ live.

 

Godin en Dunckel brachten met ‘Moon Safari een baanbrekende plaat uit. Het schijfje werd uitgebracht in 1998 en bevatte de hits ‘Sexy Boy’, ‘All I Need’ en ‘Kelly Watch The Stars’. Het zijn stuk voor stuk singles die na al die jaren nog vers in het geheugen zitten.

 

Het duo leek wel een hitmachine. Met de singles ‘Cherry Blossom Girl!’ en ‘Playground Love!’ scheerden de heren hoge toppen in de charts. Air maakte ook de soundtrack voor de prent ‘The Virgin Suicides’. Het was het bekroonde debuut van regisseuse Sofia Coppola. Referenties van Air zijn onder andere Jean-Michel Jarre, Vangelis, Pink Floyd en Serge Gainsbourg.

 

De invloed van Air valt nauwelijks te onderschatten. David Bowie, Madonna en Beck zijn schatplichtig aan het Franse duo en later werkten ze ook samen met onder andere Charlotte Gainsbourg, Jarvis Cocker en The Divine Comedy.

 

De voorverkoop van het optreden in De Roma begint vrijdag 17 november om 10 uur.

Ga naar de inhoud