fbpx

Arsenal verrast met derde filmconcert

Afspraak op 10 april 2024 in Arenbergschouwburg in Antwerpen

Arsenal verrast met derde filmconcert

Hendrik Willemyns

Arsenal verrast met derde filmconcert

Op 10 april 2024 wordt de band Arsenal verwacht in de Arenbergschouwburg in Antwerpen voor een toch wel speciaal optreden. Arsenal zal namelijk de langspeelfilm Jungle Hotel (van de hand van frontman Hendrik Willemyns) live muzikaal begeleiden. En hiermee zijn ze niet aan hun proefstuk toe.

 

Velen onder ons kennen Arsenal als de groep die met de platen ‘Lotuk’, Lokemo’ en ‘Furu’ fantastisch werk afleverde. De singles ‘Saudade’, ‘Lotuk’, ‘Estupedo’ en ‘Melvin’ zijn hier enkele mooie bewijzen van. De band slaagt er bovendien zo goed als altijd in om concert-en festivalbezoekers helemaal in te pakken.


Maar de groep rond Hendrik Willemyns is niet voor een gat te vangen. Tijdens hun carrière die inmiddels al meer dan twee decennia overspant, slaagt de groep erin te verrassen met fantastische zijprojecten. Een daarvan is hun bijdragen aan langspeelfilms. Na Dance! Dance! Dance! (2014) en Birdsong (2021, bekroond met de juryprijs van Cinéfest Ibiza) maakt Arsenal zich op voor een nieuwe live begeleiding van een langspeelfilm. Dit keer zijn ze aan de slag gegaan met de prent ‘Jungle Hotel’, een film van frontman Hendrik Willemyns. 


In ‘Jungle Hotel’, gefilmd in Nigeria, Madagaskar, Brussel en Warschau, vertelt Hendrik Willemyns het verhaal van een ouder wordende schrijver (Jurgen Delnaet – Aanrijding in Moskou, Marsman) die zijn vrouw wil verlaten en door een storm gedwongen wordt om daar in een hotel, een nacht over na te denken.


Door film, dansmuziek en theatertechnieken op een originele manier te gebruiken, slaagt Arsenal erin om die storm tot leven te wekken, met een filmconcert dat niet naar de benen maar naar het hoofd en het hart mikt.


Afspraak op 10 april 2024 in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Tickets zijn te koop via www.arenberg.be.

Ga naar de inhoud