fbpx

Blinde auteur brengt nieuwe roman op de markt

Julius Schellens heeft nieuw werk klaar, minder dan een jaar na de publicatie van 'Oproer in de Kempen 1798-1830'.

Blinde auteur brengt nieuwe roman op de markt

Julius Schellens en partner Anne.

Blinde auteur brengt nieuwe roman op de markt

Julius Schellens, een blinder auteur uit het Kempense Hulshout, heeft met ‘Een nieuw leven in een nieuw land’ een nieuwe (historische) roman op de boekenplank liggen. Vorig jaar bracht de man nog het boek ‘Oproer in de Kempen 1798-1830’ uit.

 

Hoe is het de hoofdrolspelers vergaan van zijn vorig jaar uitgebracht werk ‘Oproer in de Kempen 1798-1830’, een roman die zich afspeelt voor en tijdens de Belgische Revolutie?

 

Vervolgverhaal 

 

In dit vervolgverhaal probeert het jonge gezin van Adriaan en Machteld op de Keesstromolen in Heist-op-den-Berg in ons nieuwe onafhankelijke land, een nieuw leven op te bouwen. Ook voor Ward, Machtelds vader, taaie veteraan en ooit cavaleriesoldaat in het leger van Napoleon, is het wennen aan de nieuwe omstandigheden als liefhebbende grootvader en trouwe molenaarsknecht.

 

Vondeling Gommaar vocht na een ellendige jeugd met het leger van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden mee tégen Napoleon. Hij was erbij toen die in 1815 in Waterloo verslagen werd. In 1831 sloot hij zich als vrijwilliger aan bij het Belgische revolutionaire leger. Ook hij belandt na vele omzwervingen in de Keesstromolen, waar zijn levensverhaal diepe indruk maakt.

 

In de nieuwe natie België wordt intussen hard gewerkt om het land mee op te tillen in de vaart der volkeren. Tussen Hulshout en Booischot, niet zo ver van de molen, komt er een nieuwe verbindingsweg en een brug over de Nete, de zogenaamde IJzeren Weg. Ook daar gloort een nieuwe toekomst, met Adriaan, Machteld, Ward en Gommaar als bevoorrechte getuigen.

 

Kleurrijk portret

 

In deze tweede historische streekroman schetst Julius Schellens alweer een kleurrijk portret van het leven in de Kempen in de eerste helft van de 19de eeuw. “Met echte, herkenbare personages in een waarachtig gedocumenteerd decor”, vertelt Julius hierover.

 

Praktisch

 

Het boek ‘Een nieuw leven in een nieuw land’ is een uitgave van Willems Uitgevers. Naast de betere boekhandel kan je het werk ook bestellen bij de schrijver door een e-mail te sturen naar jul.schellens@skynet.be. Je kan ook telefonisch een exemplaar bemachtigen via 016 69 97 90 of 0476 50 61 76.

Ga naar de inhoud