fbpx

Buitenbeenpop: voor mensen met een beperking (ook visueel en auditief)

Buitenbeenpop: voor mensen met een beperking (ook visueel en auditief)

Het podium van Buitenbeenpop met vuurvlammen.

Buitenbeenpop: voor mensen met een beperking (ook visueel en auditief)

Buitenbeenpop in Leopoldsburg is een openlucht muziekfestival voor mensen met een beperking. Het festival is volledig aangepast aan hun specifieke behoeften. Ook voor mensen met een visuele en auditieve beperking zijn er slimme oplossingen.

 

“Tweeëntwintig jaar geleden vroeg de Leopoldburgse Adviesraad voor Mensen met een Beperking om iets te ondernemen”, vertelt hoofdverantwoordelijke Jan Vanzeir. “Die dag is Buitenbeenpop geboren. Muziek beluisteren, muziek maken, muziek bekijken en bewegen op muziek maakt ook bij deze doelgroep emoties los. Iedereen is welkom, maar mensen met een beperking staan steeds centraal”, klinkt het resoluut.

Tolken

Sinds jaar één dat Buitenbeenpop wordt georganiseerd, zet de organisatie zich in voor de nodige ondersteuningsbehoeften. “Onder mensen met een beperking behoren ook slechthorenden en slechtzienden. We zorgen dan ook voor doven- en blindentolken, beter bekend als Vlaamse gebarentaal en audiodescriptie”, legt Vanzeir uit. Daarnaast is er aangepast sanitair, berijdbare stroken voor de rolwagengebruikers, de mogelijkheid tot verzorging en een ruimte om te rusten (snoezelruimte).

Editie 2022

Vorig jaar organiseerde Vanzeir een onlinefestival. “Maar niet getreurd”, klinkt het hoopvol. “Zet alvast 26 augustus 2022 in je agenda. De 23ste editie is zoals vanouds. We zijn helemaal terug.” Buitenbeenpop gaat resoluut voor Nederlandstalige muziek en programmeert artiesten die het betere Vlaamse levenslied brengen. Dit jaar staan Barbara Dex, Jelle Cleymans, Eveline Cannoot, KODA, Wim Soutaer en Charles Vandomburg op het menu.

 

Tickets vind je enkel in voorverkoop bij dienst Toerisme van Leopoldsburg (011/40 21 84) – in het cultuurcentrum (011/34 65 48) en op het gemeentehuis (011/34 92 10). De deuren gaan open om 9 uur.

 

Alle info via www.buitenbeenpop.be

Ga naar de inhoud