fbpx

ChatGPT kan ‘zien’ via nieuwe versie

ChatGPT kan ‘zien’ via nieuwe versie

GPT-4 is de nieuwste 'motor' achter de chatbot ChatGPT. © Jonathan Kemper via Unsplash

ChatGPT kan ‘zien’ via nieuwe versie

ChatGPT is een slimme chatbot waarmee je teksten kan schrijven, zoals een samenvatting, een uitleg of een sollicitatiebrief bijvoorbeeld. Via de nieuwe functie GPT-4 kan deze nu ook afbeeldingen ‘zien’.


GPT-4, de nieuwste ‘motor’ achter chatGPT, zorgt voor een betere werking van de chatbot én kan ook afbeeldingen interpreteren. Zo is het mogelijk om een afbeelding te uploaden en er vragen over te stellen als: “Waarom is dit grappig?”. Momenteel kan je dit nog niet uitproberen, want de functie is nog niet openbaar beschikbaar. Buiten het interpreteren van afbeeldingen, kan je via deze nieuwe versie ook van eenvoudige notities een hele website maken en is het nu ook mogelijk om kortverhalen en langere artikels te schrijven.


Beperkingen

Ondanks de verbeteringen, kent dit AI-model nog een aantal tekortkomingen. Zo benadrukte Sam Altman, de oprichter van Open AI (het bedrijf dat chatGPT ontwikkelde), nog dat het model heel wat tekortkomingen had. Zo maakt GPT-4 minder ‘fouten’ dan zijn voorganger, maar komt het nog steeds voor dat deze valse informatie ‘verzint’ of onbestaande bronnen citeert.
Ook geeft de chatbot zelf aan dat het onnauwkeurige informatie, bias, slechte contextbegrip, generieke antwoorden en gebrek aan creativiteit kan hebben. Dat is te wijten aan de onnauwkeurige informatie en bias die op het internet rondslingert.Bron: hln.be, tijd.be, standaard.be, nymag.com, vrt.be

Ga naar de inhoud