fbpx

Grootste veiling ter wereld van muziekinstrumenten na faling Keymusic

Veilinghuis Hammertime leidt verkoop in goede banen

Grootste veiling ter wereld van muziekinstrumenten na faling Keymusic

Keymusic

Grootste veiling ter wereld van muziekinstrumenten na faling Keymusic

Er is geen overnemer gevonden voor de failliete muziekinstrumentenketen Keymusic. En dus zullen honderden muziekinstrumenten geveild worden bij Hammertime. Volgens het veilinghuis is de inboedel goed 2 miljoen euro waard.

 

Keymusic heeft er geen al te gemakkelijk parcours opzitten. Ongeveer drie jaar geleden ging de grootste muziekhandel van de Benelux al eens overkop. De Nederlandse drummer Jan ‘t Hoen, bekend van Herman Broods’ begeleidingsband Wild Romance, blies het concept nieuw leven in met de opening van een conceptstore in de voormalige Porsche-garage op het Eilandje in Antwerpen.

 

 

Ondanks de goede ideeën slaagde het management er niet in het tij te keren. Op 1 oktober jongstleden viel opnieuw het doek over de handel in muziekinstrumenten. Er werd een overnemer gezocht voor de Antwerpse conceptstore, de winkels in Gent en Brussel en de opslagruimte in Temse. Een tijdje geleden werd de winkel in Leuven (foto) al gesloten. Helaas werd er met geen enkele geïnteresseerde een overeenkomst gevonden. En dus gaat de hele inboedel onder de hamer.

 

 

Vanaf 22 november lopen er bij veilinghuis Hammertime 8 online veilingen van gitaren, violen, saxofoons en drumstellen. Ook allerlei dj-spullen worden er per opbod verkocht. Bij Hammertime laten ze weten dat dit ongetwijfeld de grootste online veiling van muziekinstrumenten ter wereld wordt.

Ga naar de inhoud