fbpx

Hedwig De Meyer zet stap terug als CEO van Stageco Group

Oprichter blijft nog aan boord als Chief Visionary Officer

Hedwig De Meyer zet stap terug als CEO van Stageco Group

Stageco Group

Hedwig De Meyer zet stap terug als CEO van Stageco Group

Hedwig De Meyer, oprichter van podiumbouwer Stageco Group, zet een stap terug. De 68-jarige ondernemer wordt opgevolgd door Hans Willems. De Meyer neemt de nieuwe rol van Chief Visionary Officer op zich. Dat meldt het bedrijf op sociale media.

 

Bijna 45 jaar na de oprichting van de Belgische evenementenpionier Stageco, stapt Hedwig De Meyer uit zijn leiderschapsrol en wordt Hans Willems benoemd tot nieuwe CEO van Stageco Belgium, met ingang van 1 januari 2023.

“De overgang”, zegt De Meyer (68), “zou twee jaar geleden plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege de pandemie. Nu onze activiteiten zich na een zeer drukke zomer beginnen te stabiliseren, voelt de tijd rijp om het stokje door te geven aan Hans, die ons het volste vertrouwen gaf dat hij de meest logische opvolger was.”


U2, The Rolling Stones, Beyoncé, Rammstein

 Willems, 51 jaar, was vroeger hoofd R&D bij Stageco en richtte bijna 18 jaar geleden zijn eigen bedrijf Wicreations, op. Als CEO heeft hij zijn bedrijf tot een van de belangrijkste creatieve spelers in de wereldwijde live-industrie op het gebied van bewegingstechnologie gemaakt. Stageco en Wicreations hebben samen meegewerkt aan veel van ‘s werelds meest toonaangevende concerttours van onder andere U2, The Rolling Stones, Beyoncé en Rammstein.

 

“Hans kent de industrie door en door en beschikt over voorbeeldige leiderschapskwaliteiten”, aldus De Meyer. “De manier waarop hij Wicreations heeft laten groeien is buitengewoon en hoewel onze twee bedrijven onafhankelijk van elkaar blijven, is er nu een groter potentieel voor partnerschap en creatieve samenwerking.”


Tot eind 2022 zal Willems zijn tijd verdelen tussen de twee bedrijven en met zijn teams samenwerken om hun culturen op elkaar af te stemmen en een nieuw ecosysteem vorm te geven dat hun reeds bestaande organische synergieën verder uitbuit. 
“Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor Hedwig en het Stageco-bedrijf, en ik ben er trots op dat ik de verantwoordelijkheid krijg om dit legendarische bedrijf naar de toekomst te leiden. In deze tijden van hevige disruptie kan een Europese speler zich alleen positioneren in de wereldwijde live productie arena en eersteklas innovatieve oplossingen leveren als hij zijn krachten bundelt. Authenticiteit, gevoed door eigen unieke krachten en duurzame waarden, is de sleutel en ik kijk ernaar uit om de vruchten van dit nieuwe hoofdstuk te plukken”, zegt Hans Willems.


Chief Visionary Officer

 Hoewel De Meyer niet langer zal deelnemen aan de dagelijkse activiteiten van Stageco, blijft hij voorzitter van de groep en zal hij op 1 januari 2023 de nieuwe rol van Chief Visionary Officer op zich nemen, waarbij hij zijn rijke ervaring, expertise en wereldwijde netwerk zal aanwenden om de activiteiten van de groep in zijn eigen tempo te ondersteunen. “Een van mijn voortdurende interesses is de ontwikkeling van Stageco’s nieuwe kantoor- en opslaglocatie die volgens planning in 2024 wordt geopend, maar aan mijn dagelijkse activiteiten komt een einde als dit jaar voorbij is, zodat ik meer van mezelf aan het gezinsleven kan geven”, besluit Hedwig

Ga naar de inhoud