fbpx

Iconisch duo komt opnieuw tot leven in hommagemusical

Voorstellingen in zaal Elckerlyc (Antwerpen) en Capitole (Gent)

Iconisch duo komt opnieuw tot leven in hommagemusical

Cast van Gaston & Leo.

Iconisch duo komt opnieuw tot leven in hommagemusical

Productiehuis Backstage Productions brengt in het voorjaar van 2024 de hommagemusical Gaston & Leo, naar het iconische duo dat 20 jaar de Vlaamse huiskamers binnenkwam met legendarische variétéshows en langspeelfilms.

 

De musical, die in première gaat in zaal Elckerlyc in Antwerpen, neemt de bezoeker op sleeptouw naar de gouden jaren van de variété. Via Warre Borremans (Gaston Bergmans) en Jurgen Delnaet (Leo Martin) komen de helden van de lach weer tot leven. Leo Martin overleed in 1993, Gaston Bergmans in mei 2016. (Lees verder onder de foto)


Gaston & Leo


Voorts maken Gunther Levi (René Vlaeyen van R.V. Productions), Heidi De Grauwe (Mariette) en Sandrine André (Jenny) hun opwachting op de bühne. De Grauwe speelde al rollen in Wittekerke en Familie, André was al te zien in Wittekerke, Familie, Zone Stad, Aspe en de telenovelle Sara.


Ontroerend verhaal

Hoe leerden scheepshersteller Gaston Berghmans en muzikant Leo Martin elkaar kennen? Wanneer bereikte hun succes een hoogtepunt? En overleefde hun samenwerking elk verdriet? In een nostalgisch decor van vergeten Vlaamstalige liedjes, en onder begeleiding van een live orkest, wordt met een lach en traan de carrière geschetst van Vlaanderen ‘s grootste komische duo ooit. “De hommagemusical is een hartverwarmend en ontroerend verhaal over vriendschap, vakmanschap en verloren dromen”, zegt een woordvoerder bij Backstage Productions.


Tipje van de sluier

Om een tipje van de sluier op te lichten. Bergmans en Martin leerden elkaar al in de jaren 50 kennen. Martin was destijds saxofonist en klarinettist in het orkest van Willy Rockin. Enkele jaren later zou Martin de leiding van het orkest overnemen. Hij begon zijn optredens op te leuken met komische stukjes waarvoor hij samenwerkte met lokale artiesten. In het Antwerpse deed hij geregeld een beroep op Gaston Bergmans. De samenwerking bleek een schot in de roos. Ondanks een inactieve periode zouden de mannen 20 jaar het duo Gaston & Leo vormen, tot 1992. Ze waren jarenlang te zien op de VRT en bij VTM. Met de mannen in de hoofdrol werden ook de langspeelfilms Paniekzaaiers, Zware jongens en Gaston & Leo in Hongkong opgenomen. De eerste twee prenten werden een groot succes.  (Lees verder onder de foto)De hommagemusical is in regie van Frank Van Laecke, het script is van diezelfde Van Laecke die de hulp kreeg van Kobe Van Herwegen. Deze laatste maakte ook een boek over het komische duo. Op bovenstaande foto kregen de dochters (Chantal en Martine) van Gaston & Leo elk een boek overhandigd van Kobe Van Herwegen (links). 


Gaston & Leo in Theater Elckerlyc in Antwerpen van 19 januari 2024 tot 25 februari 2024 en in Capitole Gent van 1 tot 3 maart 2024. Kaartjes zijn verkrijgbaar via deze link.

Ga naar de inhoud