fbpx

Internationale Dag van de Geleidehond: oproep voor meer pleeggezinnen voor puppy’s

Internationale Dag van de Geleidehond: oproep voor meer pleeggezinnen voor puppy’s

De organisatie KNGF zoekt nog pleeggezinnen voor puppy's. © Hannah Grace via Unsplash.

Internationale Dag van de Geleidehond: oproep voor meer pleeggezinnen voor puppy’s

Iedere laatste woensdag van april wordt de blindengeleidehond internationaal gevierd. Dit jaar is dat vandaag, op 26 april. KNGF Geleidehonden maakt van deze dag gebruik om een grote campagne te starten voor meer pleeggezinnen om puppy’s op te vangen.

 

 Vandaag wordt stilgestaan bij het bijzondere werk dat blindengeleide en andere type hulphonden elke dag verrichten voor mensen met een beperking. Om uit te groeien tot een professionele geleidehond, is het belangrijk dat ze als puppy tijdens hun eerste jaar worden opgevangen in een warme thuis. Omdat er momenteel een tekort is aan zulke pleeggezinnen, doet KNGF een warme oproep om tijdelijk een puppy in huis te nemen. Dat doet de organisatie door vanaf mei een grote campagne op te starten zodat meer mensen weten wat dit vrijwilligerswerk inhoudt en zo hopelijk het aantal pleeggezinnen voor puppy’s te doen toenemen. Hoe meer pleeggezinnen voor de jonge hondjes, hoe meer honden in staat zullen zijn om later een hulpbehoevende persoon te helpen.


Belang van pleeggezinnen

Vrijwilligers die zich met veel liefde willen inzetten voor de honden zijn onmisbaar voor KNGF. Ze zorgen er namelijk voor dat deze puppy’s ruim één jaar lang opgroeien in een gezinssituatie waar alle tijd, liefde en persoonlijke aandacht voor het beestje aanwezig is. Dit is belangrijk voor de pup om later uit te groeien tot hulphond. KNGF is ontzettend dankbaar dat mensen zich, geheel belangeloos, willen verbinden aan de organisatie.


Hobby

Voor Christien van Altena uit Elspeet is pups opvoeden voor KNGF echt haar hobby. Christien: “De belangrijkste reden om hiermee te beginnen was dat ik bij mijn neef zag hoeveel hulp en geluk zijn hulphond hem gaf. Dat gun je iedereen in die situatie. Maar ik vind puppy’s ook superleuk. Toen ik met pensioen ging, dacht ik: dit is voor mij een ideale taak.”


Informatiebijeenkomsten

Voor geïnteresseerden organiseert KNGF maandelijks vrijblijvende informatiebijeenkomsten online of op locatie, waar een ervaren pleeggezin én een van onze ambassadeurs met hulphond alle vragen beantwoorden. Kijk voor meer informatie op geleidehond.nl/pupLees ook: Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) zoekt pleeggezinnen om puppy’s op te vangenBron: amstelveensnieuwsblad.nl

Ga naar de inhoud