fbpx

Jasper Steverlinck zingt woorden van troost op kerkhof aan de kust

Slotmoment en troostfestival in De Panne op 1 november

Jasper Steverlinck zingt woorden van troost op kerkhof aan de kust

Jasper Steverlinck.

Jasper Steverlinck zingt woorden van troost op kerkhof aan de kust

Zanger en gitarist Jasper Steverlinck zal met Allerheiligen een nummer brengen tijdens het troostfestival op het kerkhof in troosthoofdstad De Panne. Het evenement is een organisatie van de vereniging Reveil, die de zachte rouwrevolutie predikt en uitrolt in Vlaanderen.

 

“Met plezier”, reageerde Jasper Steverlinck op de aankondiging die organisatie Reveil deed in aanloop naar het slotmoment en troostconcert op 1 november op het kerkhof in De Panne. Ook zangeres Wanthanee (Winnares Nieuwe Lichting 2016) zal haar opwachting maken aan zee. De Panne is troosthoofdstad van Vlaanderen 2023.


Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21e eeuw binnenloodsen. Dat doet de vereniging op verschillende manieren: “We organiseren ingetogen concerten op 1 november op meer dan 100 begraafplaatsen in Vlaanderen, bewaren verhalen over overleden geliefden op onze Verhalenbank en publiceren de mooiste teksten in het jaarlijkse Reveil Verhalenboek. Bovendien brengen we de verschillende organisaties die werken rond rouw samen en organiseren hiervoor jaarlijks conferenties onder rouwspecialisten en -trekkers”, zegt Pieter Deknudt van Reveil. De eerste editie vond plaats in Deerlijk, de thuisbasis van Reveil, in 2014.


Intussen traden zo goed als alle grote namen uit de Belgische muziekscene op tijdens de troostconcerten van Reveil op kerkhoven overal te lande: Selah Sue, Amenra, Bart Peeters, Stan Van Samang, Ozark Henry, Dana Winner, Axelle Red, Raymond van het Groenewoud, Marble Sounds, Milo Meskens, Frank Vanderlinden, An Pierlé en nog zoveel meer.  


De komende weken kan je al deelnemen aan allerlei troostevenementen aan de kust. Voor het volledige programma van Reveil23 in troosthoofdstad De Panne surf je naar de website van Reveil.


De organisatie zoekt nog vrijwilligers om te helpen bij de uitbouw van de talloze evenementen die de komende weken zullen plaatsvinden. Je kan je aanmelden via de Facebookpagina van Reveil. 

Ga naar de inhoud