fbpx

Kleurenblinde jongleur stelt unieke en kleurrijke schilderwerken tentoon tussen 29 juni en 3 juli

Kleurenblinde jongleur stelt unieke en kleurrijke schilderwerken tentoon tussen 29 juni en 3 juli

Serge Percelly

Kleurenblinde jongleur stelt unieke en kleurrijke schilderwerken tentoon tussen 29 juni en 3 juli

Tussen 29 juli en 3 juli stelt Serge Percelly werken tentoon in Kampenhout. Op zich geen unicum, maar de circusartiest en neef van organisatrice Natascha Sobolewski is kleurenblind. De opmerkelijke werken zijn te bewonderen in De Spectrumschool tijdens de tweede editie van het festival Applaus.


Serge Percelly werd op eerste kerstdag geboren als Serge Stutz geboren in Genève. Zijn moeder, Patricia, een lid van de befaamde circusfamilie De Jonghe, was een danseres en erfgename van een gevierde Belgische circusdynastie. Zijn vader, Bruno Chicky (Stutz), is een van Europa’s grote witte clowns. Als de helft van het Duo Chicky speelde hij jarenlang in alle grote Europese circussen.

Voorliefde voor jongleren

Serge bracht de eerste twaalf jaar van zijn leven door in Genève, waar hij bij zijn grootmoeder woonde terwijl zijn ouders internationaal toerden. Op zijn dertiende ging hij samen met zijn ouders op pad. Nadat hij een voorliefde voor jongleren ontwikkelde, werkte hij zes uur per dag aan zijn vaardigheden.

Zuid-Afrika

In 1981, tijdens een ‘verloving’ van The Chiclys met het Boswell-Wilkie Circus in Zuid-Afrika, probeerde Serge zijn act voor het eerst voor een groot publiek. Het was meteen een succes en het Boswell-Wilkie Circus bood hem een contract aan. In 1983 won Serge een bronzen medaille op het Festival Mondial du Cirque de Demain in Parijs.

Grootste circussen

Serge Percelly’s snelle jongleeract, gecombineerd met zijn charismatische persoonlijkheid, opende voor hem de deuren van ‘s werelds grootste circussen, nachtclubs en variététheaters, waaronder Circus Knie in Zwitserland, het Lido van Parijs en het Big Apple Circus in de Verenigde Staten. Hij verscheen ook in verschillende tv-shows in Europa en de VS (waaronder de David Letterman Show op CBS), en was te zien in de US Open tenniscompetitie in New York in 2001.

Jongleur wordt leraar

Serge Percelly is getrouwd met een Australische danseres, Katrina Pritchard, en heeft twee dochters, Lilly Belle en Tatiana Rose. Ze verhuisden uiteindelijk naar Australië, waar Serge stopte met optreden en jongleerleraar werd.

Info: www.theaterdejonghe.be

Ga naar de inhoud