fbpx

Lancering slimme Apple-bril loopt vertraging op

Prijs van hebbeding is nog niet bekend

Lancering slimme Apple-bril loopt vertraging op

Mixed Reality bril

Lancering slimme Apple-bril loopt vertraging op

De lancering van de slimme bril van Apple loopt vertraging op. Dat heeft de redactie uit wel ingelichte bron vernomen. Het nieuwe hebbeding zou begin 2023 op de markt komen, maar dat liedje gaat niet door. Verwacht wordt dat het innovatieve apparaat pas na de zomer volgend jaar echt zal gelanceerd worden. Softwareproblemen zouden aan de basis van de vertraging liggen.

 

Het is de technologie-analist Ming-Chi Kuo die met het nieuws van de vertraging op de proppen komt. Volgens de man zou de productie in het voorjaar van 2023 al worden opgestart, maar is een uitlevering naar het grote publiek pas voorzien tijdens of na de zomer.


Bijhorende apps 

Het zal niet de eerste keer zijn dat Apple een nieuw product aankondigt om het pas enkele maanden later uit te leveren. Deze extra tijd biedt ontwikkelaars de kans om de bijhorende apps te ontwikkelen.


Mixed reality

 

De bril zou een mixed reality-apparaat zijn. Hierbij wordt augmented reality gecombineerd met virtual reality. Voor alle duidelijkheid: bij augmented reality worden virtuele objecten toegevoegd aan de echte wereld. In het geval van virtual reality toont de bril een virtuele of kunstmatige wereld.


Prijs onbekend


Hoeveel de nieuwe bril moet kosten is nog niet duidelijk. Vaak zijn de eerste versies van deze hebbedingetjes aan de dure kant en worden ze pas goedkoper wanneer er meer ontwikkelingen mee gebeurd zijn en de vraag naar de apparaten vanuit de markt aanzienlijk toeneemt.


Fotocredit: Apple. 

Ga naar de inhoud