fbpx

Lokaal dienstencentrum maakt oordoppen op maat

Lokaal dienstencentrum maakt oordoppen op maat

Groepsaankoop oordoppen op maat. © Mark Paton via Unsplash

Lokaal dienstencentrum maakt oordoppen op maat

In Arendonk organiseert het lokaal dienstencentrum Durgebont samen met Gezonde Gemeente Arendonk een groepsaankoop voor mensen die oordoppen op maat willen laten maken. Dat schrijft HLN. Daar worden je oren ter plekke opgemeten om nadien de gepaste oordoppen te maken.

 

Mensen die willen investeren in hun gehoor, kunnen in Arendonk eind deze maand hun oren laten opmeten. “Op maat gemaakte oordoppen passen perfect in je oren, dempen het geluid zonder het te vervormen én bieden volledige bescherming”, aldus het dienstencentrum in een artikel van HLN. De oordoppen zijn van het type MEP 2G met een vlakke muziekfilter. Die filter dempt alle geluidsfrequenties op een gelijk niveau. Daardoor heb je geen vervorming van geluid wanneer je bijvoorbeeld muziek luistert.


Beter voorkomen dan genezen

De gemeente wil mensen aanmoedigen om hun gehoor te beschermen. “Hoe oud je ook bent en hoe goed je oren ook zijn, het is ontzettend belangrijk om je oren goed te beschermen. In de huidige maatschappij is de kans op gehoorschade reëel. Oordoppen op maat bieden de beste bescherming tegen gehoorschade. Want eens je gehoorschade hebt opgelopen, is die onomkeerbaar. Voorkomen is dus absoluut beter dan genezen”, klinkt het. 


Om jongeren aan te moedigen om hun gehoor te beschermen, voorziet het lokaal bestuur een financiële tussenkomst van 50 euro voor elke Arendonkse jongere (tussen 15 en 30 jaar) die meedoet met de groepsaankoop.


Wie ouder is dan 16 jaar, kan zich inschrijven en een afspraak maken via het online formulier.

 

Meer informatie

Wanneer? Dinsdag 29 november van 17.30 tot 20.30 uur

Waar? In LDC Durgebont, Vrijheid 100.

Hoe? Inschrijven kan tot een week voor het opmeetmoment

Prijs? 80 euro als je bij de eerste honderd inschrijvingen was, anders 110 euro. De oordoppen worden gemaakt na de betaling.

Bron: HLN.bearendonk.be

Ga naar de inhoud