fbpx

Netflix lanceert ruimtelijke audio (en daar is geen speciale apparatuur voor nodig)

Netflix lanceert ruimtelijke audio (en daar is geen speciale apparatuur voor nodig)

Stranger Things

Netflix lanceert ruimtelijke audio (en daar is geen speciale apparatuur voor nodig)

In juli 2022 kregen we voor het eerst te horen dat Netflix samen ging werken met de audiogigant Sennheiser om ruimtelijke audio-ondersteuning toe te voegen aan een kleine selectie van films en series voor klanten met het Premium-abonnement. Om gebruik te maken van deze vorm van ruimtelijke audio heb je geen speciale koptelefoon nodig.

 

Tijdens die eerste aankondiging was de optie alleen beschikbaar voor de grootste Netflix-films en -series zoals Stranger ThingsThe Adam Project en The Witchermaar kondigt Netflix aan dat het van plan is om de ondersteuning voor ruimtelijke audio uit te breiden naar meer dan 700 bestaande en aankomende titels. 

 

Deze ruimtelijke audio-technologie zet normaal stereogeluid om in een driedimensionaal geluid dat bedoeld is om een bioscoopervaring na te bootsen. Met koptelefoons of oortjes die ondersteuning hebben voor Dolby Atmos, zoals de Apple AirPods Pro 2, kon je al van ruimtelijke audio genieten op Netflix. Dit nieuwe systeem zorgt echter voor een breder geluid bij al de beste koptelefoons en ook bij je laptopspeakers en tv-speakers. 

 

Als je gebruikmaakt van het Netflix Premium-abonnement (wat dus ook vereist is voor deze ruimtelijke audio), dan kan je de huidige titels met ondersteuning wel op Netflix zelf vinden door “spatial audio” in de zoekbalk te typen. Je ziet ook bij alle individuele titels met toegang tot deze vorm van ruimtelijke audio een nieuw logo (met daarnaast “Ruimtelijke audio”) staan.

 

 

Bron: Techradar.com

Ga naar de inhoud