fbpx

Nieuwe technologie remt toenemende bijziendheid af

Nieuwe technologie remt toenemende bijziendheid af

A young girl wearing rose-colored glasses

Nieuwe technologie remt toenemende bijziendheid af

Door het sterk stijgende aantal kinderen met bijziendheid en de toename van ernstige bijziendheid, hebben het Nederlandse optische technologiebedrijf HOYA en de Polytechnische Universiteit van Hongkong de krachten gebundeld. Met hun kennis van zichtcorrectie hebben de onderzoekers een technologie (D.I.M.S.) ontwikkeld, waarmee toenemende bijziendheid doeltreffend kan worden afgeremd.

 

Bij de deelnemers die het 2 jaar durende onderzoek voltooiden en (MiYOSMART) brillenglazen met D.I.M.S.-technology droegen, werd de toename van bijziendheid met gemiddeld 60% afgeremd ten opzichte van de groep dragers van standaard enkelvoudige brillenglazen. Het 3-jarige vervolgonderzoek toonde aan dat de vertraging van myopie (bijziendheid) progressie aanhield.

Bijziendheid

Bij bijziendheid zie je scherp van dichtbij, maar onscherp. En dit komt omdat je oogbol te lang is. Jawel, je oogbol is te lang. Hierdoor valt het brandpunt van de lichtstralen vóór je netvlies, en niet erop. Hierdoor krijg je onscherp verzicht.

Elektronica

Verwacht wordt dat het aantal nieuwe gevallen van bijziendheid flink zal stijgen doordat onze leefwijze verandert. Kinderen kijken vaker op korte afstand, zoals tijdens lezen en gebruik van de computer, tablet en smartphone. Bovendien brengen ze minder tijd buiten door en ook erfelijke, gedrag gerelateerde en omgevingsfactoren spelen een rol.

Afremmen van toenemende bijziendheid

Meerdere factoren hebben dus invloed op de ontwikkeling van het oog. Dat geldt ook voor de mate waarin de stijging van de sterkte kan worden afgeremd. Er zijn verschillende effectieve behandelingen voor het afremmen van de groei van bijziendheid. De resultaten kunnen verschillen per kind. Voor ieder kind zou er dan ook individueel gekeken moeten worden welke behandeling het beste past.

Hoe werkt D.I.M.S.-technology?

Het is een enkelvoudig brillenglas met op de voorzijde bijna 400 nagenoeg onzichtbare defocus segmentjes. Deze segmentjes zorgen voor een remming van de groei van het oog. Tussen de segmentjes en in het centrale deel van het brillenglas is de benodigde vertesterkte aanwezig voor scherp zicht. Uit inmiddels driejarig wetenschappelijk onderzoek blijkt dat combineren van verschillende sterktes in het glas een effectieve methode is om toenemende bijziendheid af te remmen.

Brillenglazen 

MiYOSMART brillenglazen zien er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen. Het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

effect of miyosmart lens on the eyes.

Bron: https://www.hoyavision.com/nl

#bril #brillen #oog #ogen #bijziendheid #oogcorrectie #brussel #leuven #mechelen #hasselt #Brugge #lier #gent #oogarts #slechtziend #gezondheid #innovatie #investeren #gezondheidszorg #montuur #brilmontuur

Ga naar de inhoud