fbpx

Novastar neemt nieuw album op in iconische studio

Optredens in Amsterdam, Antwerpen en Oostende

Novastar neemt nieuw album op in iconische studio

Joost Zweegers Novastar

Novastar neemt nieuw album op in iconische studio

De Belgische band Novastar brengt een plaat met (herwerkt) materiaal van de afgelopen 20 jaar en een nieuw nummer uit. Het album heet “The Best is Yet To Come’, en wordt uitgebracht op 16 februari 2024. Voor de opnames dook de groep de iconische Abbey Road Studio’s in Londen in. Frontman Joost Zweegers kondigt meteen ook enkele concerten aan in België en Nederland.

 

De nieuwe plaat is niet zomaar een verzameling van zijn grootste hits ‘Wrong’, ‘The Best is Yet To Come’ en ‘Mars needs woman’. Zweegers stak zijn oud materiaal in een nieuw jasje. Hiervoor werkte hij samen met een aantal klasbakken van muzikanten die het mooie weer maakten bij Oasis, Robert Plant, David Gray en Selah Sue.

 

Voor de opnames wisselde Zweegers en co de studio in ons land af met eentje in Engeland. En het was niet de minste locatie. De band trok ‘Studio 2’ van de befaamde Abbey Road Studio’s in, de plek waar The Beatles, grote helden van Joost Zweegers, muziekgeschiedenis schreven.

 

“Om een selectie van mijn bekendste songs opnieuw te kunnen opnemen in dit gezelschap en op deze unieke locaties is een jongensdroom die in vervulling is gekomen. Dit is het absolute hoogtepunt uit mijn muzikale carrière”, vertelde Joost Zweegers eerder deze week.

 

Optredens

Novastar koppelt ook enkele concerten aan deze release. De band zal optreden in de Carré in Amsterdam (20 februari 2024), de Bourlaschouwburg in Antwerpen (22 en 23 februari 2024) en het Casino Kursaal in Oostende (25 februari 2024).

Ga naar de inhoud