fbpx

Opgelet met dronevluchten: felle zon kan zorgen voor zonnevlekken op de ogen

Opgelet met dronevluchten: felle zon kan zorgen voor zonnevlekken op de ogen

Een wit huis. Foto is genomen met een drone.

Opgelet met dronevluchten: felle zon kan zorgen voor zonnevlekken op de ogen

Het stralende weer van de komende dagen is niet bevorderlijk voor dronepiloten of voor eender wie die recreatief met een drone vliegt. De felle zon kan zorgen voor zonnevlekken op de ogen waardoor de concentratie en het zicht voor korte tijd verdwijnen. En dat kan ernstige gevolgen hebben.

 

Wie tijdens deze zonnige en warme periode er op uit trekt met een drone, past tijdens het middaguur beter op. De hoge en felle zon is gevaarlijker dan je op het eerste gezicht denkt. Ook al weet iedereen die een drone gebruikt dat vliegen in de middagzon best wordt vermeden, kan het vaak niet anders. Wie niet goed op zijn tellen let, kan voor onaangename verrassingen komen te staan.

Zonnebril en water

U draag best een degelijke zonnebril die voldoende UV-beschermend is. Bijziende dronepiloten zorgen best voor een exemplaar op sterkte aangezien u de drone te allen tijde in het vizier moet hebben om ongevallen te vermijden. Denk maar aan een zwerm voorbijvliegende vogels. Naast de felle zon kan het voortdurend naar boven turen bij deze temperaturen ook zorgen voor duizeligheid. Drink voldoende water en neem tijdens je vlucht ook water mee.

Zonnevlekken

De zon zorgt in vele gevallen voor zonnevlekken waardoor je zicht tijdelijk wordt beperkt. Dit kan leiden tot een ongeval of concentratiestoornissen. Als dronepiloot draagt u een grote verantwoordelijkheid en dient u elke kans op een ongeval uit te sluiten. Bovendien kan het dragen van een pet bevorderlijk zijn om de ogen te beschermen maar ook om uitdroging en het verbranden van het hoofd tegen te gaan.

 

Wie vragen heeft over drones kan terecht op www.dronecollege.be

Ga naar de inhoud