fbpx

Uniek: Resound maakt akoestische panelen van jeans, karton en hennepvilt

Uniek: Resound maakt akoestische panelen van jeans, karton en hennepvilt

Uniek: Resound maakt akoestische panelen van jeans, karton en hennepvilt

Uniek: Resound maakt akoestische panelen van jeans, karton en hennepvilt

Akoestische wandpanelen die volledig modulair en circulair zijn en een minimalistische uitstraling hebben. Die maken ze bij Resound. Na een jaar research brengt het jonge bedrijf zijn eerste product op de markt. Karton, gerecycleerde jeans en hennepvilt is het enige wat nodig is om de akoestiek in huis te verbeteren.

Akoestiek optimaliseren

Aaron Thielens ontwierp door zijn studies industrieel productontwerpen akoestische panelen die nu uitmonden in een bedrijfje, de startup Resound. Met die onderneming wil deze student-ondernemer een circulair alternatief bieden om de akoestiek in een ruimte te optimaliseren. “De panelen zijn gemaakt uit karton, gerecycleerde jeans en hennepvilt en zijn een volledig ecologisch product. Van bij het ontwerp is nagedacht over het circulaire hergebruik. Er worden materialen en verbindingstechnieken gebruikt zodat het gemakkelijk herbruikbaar of recycleerbaar is”, zegt zaakvoerder Aaron.

 

Hoe minder materiaal hoe beter

“De combinatie van enorm absorberende materialen en een innovatief ontwerp, zorgen ervoor dat de panelen enorm efficiënt zijn”, gaat hij verder. “Waar je normaal gezien de gehele muur moet bedekken om het gewenste effect te hebben, produceren wij de ‘Resound Interior panelen’. Daarvan zijn maar enkele stuks nodig. Daarnaast wordt er ook gewerkt met een kernplaat en een hoes die er voor zorgen dat je het ontwerp volledig naar eigen wens kan samenstellen.”

Totaalaanpak

Resound verzorgt het volledige proces, van productie tot opmeting. “Naast het produceren van de panelenset zorgt Resound er ook voor dat je nooit te veel of te weinig panelen koopt. We meten de ruimte die dient geoptimaliseerd te worden op en bepalen hoeveel panelen je nodig hebt”, aldus Aaron.

Batibouw

Na een ontwikkelingsproces van een jaar neemt Resound deel aan Batibouw. Je vindt de startup terug in Paleis 5 (stand 5130). Er is ook een Batibouw-actie: “Als je nog voor het einde van juni een pre-order plaatst of een offerte aanvraagt, is zowel de akoestische test – om te meten hoeveel panelen er nodig zijn – en de levering en installatie volledig gratis”, besluit de jonge zaakvoerder.

Re-sound.be, Hadewychstraat 25,9111 Belsele Belgium
info@re-sound.beaaron@re-sound.be

+32 498 56 28 62

Ga naar de inhoud