fbpx

Rick Astley treft regeling met rapper in zaak van ‘stemdiefstal’

Rechtszaak wordt vroegtijdig stopgezet

Rick Astley treft regeling met rapper in zaak van ‘stemdiefstal’

Credit Rick Astley

Rick Astley treft regeling met rapper in zaak van ‘stemdiefstal’

Rick ‘Never gonna give you up’ Astley heeft een regeling getroffen met de Amerikaanse rapper Yung Gravy in een rechtszaak van ‘stemdiefstal’. Gravy had zonder toelating de specifieke stem van Astley nagebootst.

 

Astley had Gravy begin dit jaar aangeklaagd omdat de Amerikaanse rapper in zijn nummer “Betty (Get Money)” de stem van Rick Astley had nagebootst, en daar had hij geen toelating voor gekregen. Astley wilde via de rechtbank enkele miljoenen dollars schadevergoeding voor het illegaal gebruik van zijn stem in het bewuste nummer waarin tekstflarden van zijn wereldhit uit 1987 ‘Never Gonna Give You Up’ zijn verwerkt.


In de aanklacht stond dat Yung Gravy wel de toelating had om instrumentale elementen van de wereldhit ‘Never Gonna Give You Up’ te gebruiken, maar niet de bijzonder herkenbare stem van Rick Astley. Dat deed de rapper wel in zijn tot nog toe meest succesvolle single ‘Betty (Get Money)’.


Wat de partijen in deze zaak precies zijn overeengekomen, is niet bekendgemaakt. Met de regeling is de rechtszaak alvast van de baan. Astley had naar eigen zeggen plannen om met een andere artiest een samenwerking op te zetten, maar de demarche van Yung Gravy zou deze plannen compleet gedwarsboomd hebben.


Rick Astley komt op 13 maart 2024 naar De Roma in Borgerhout. Daar zal hij zijn negende studioalbum ‘Are We There Yet’ voorstellen. Het concert is uitverkocht maar je kan je inschrijven op een wachtlijst. 


De plaat komt uit op 6 oktober.  

Credit foto: Rick Astley. 


Ga naar de inhoud