fbpx

Rouwregister voor componist François Glorieux

Michael Jackson was fan van zijn werk

Rouwregister voor componist François Glorieux

Rouwregister voor componist François Glorieux

Er is een rouwregister geopend voor de vorige week overleden componist, pianist en dirigent François Glorieux. Dat meldt Belga. Wie zijn blijken van medeleven wil overbrengen aan de familie van de 91-jarige muzikant, kan daarvoor terecht in het Antwerpse en Kortrijkse stadhuis.

 

Glorieux wordt beschouwd als een van de grootste Belgische componisten aller tijden. Hij was thuis in onder meer klassieke muziek, expressionisme, jazz, en pop- en wereldmuziek. 


De man dirigeerde ook onder meer de Stan Kenton Band in de Verenigde Staten, het Londense Locke Brass Consort, BBC Radio Orchestra en het Brussels Philharmonic Orchestra. Hij mocht popster Michael Jackson onder zijn fans rekenen en had enkele ontmoetingen met de ‘king of pop’.


In zijn woonplaats Antwerpen is Glorieux vooral bekend door enkele composities die hij speciaal voor de stad schreef, zoals ‘Sunrise On The River Scheldt’ en ”t Eilandje’. In 2021 werd zijn “Antwerp Hymn” nog in wereldpremière opgevoerd tijdens Klassiek aan de Schelde.


Het rouwregister dat de steden Antwerpen en Kortrijk (hij was in deze laatste plaats ereburger) openen voor iedereen die zijn medeleven wil betuigen, ligt in het stadhuis. 


Bron: Belga. Credit foto: if. 

Ga naar de inhoud