fbpx

The Smashing Pumpkins voor TW Classic of RW24?

Amerikaanse band speelt enkele optredens met de groep Weezer in UK en Ierland in juni 2024

The Smashing Pumpkins voor TW Classic of RW24?

Smashing Pumpkins - Photo courtesy of High Rise PR

The Smashing Pumpkins voor TW Classic of RW24?

De eerste grote namen voor de belangrijke zomerfestivals in 2024 zullen niet meer lang op zich laten wachten. Onze redactie stootte vanmorgen alvast op een bericht van de Amerikaanse band Weezer. De groep rond zanger Rivers Cuomo laat weten dat ze van 7 tot 14 juni 2024 in de UK en Ierland een reeks concerten zal spelen met The Smashing Pumpkins. De kans dat de Pumpkins op TW Classic of RW24 zullen optreden, wordt dan ook met de dag groter.

 

Maandagochtend 16 oktober 2024. Op de X-pagina van Weezer verschijnt het volgende: “Vandaag is de beste dag die we al hebben gekend”, zegt de groep. “UK en Ierland, we komen helemaal terug naar jullie voor een reeks concerten met The Smashing Pumpkins.”


De korte Britse tour start op 7 juni in Birmingham. Na passages in Londen, Dublin, Glasgow en Manchester sluit de band af in Cardiff (Wales) op 14 juni. Enkele dagen later is het alvast Pinkpop in het Nederlandse Geleen, gevolgd door een rist festivals zoals Rock Werchter en TW Classic.


The Smashing Pumpkins maakte vooral in de jaren 90 furore met geweldige albums zoals Siamese Dream en Mellon Collie and the Infinite Sadness.


Ga naar de inhoud