fbpx

VIDEO. dEUS komt met nieuwe single en videoclip

Track uit album 'How To Replace It'

VIDEO. dEUS komt met nieuwe single en videoclip

dEUS

VIDEO. dEUS komt met nieuwe single en videoclip

De Antwerpse band dEUS heeft een nieuwe single gepresenteerd. ‘Love Breaks Down’ is een track uit hun recentste album ‘How to replace it’. Het nieuwe nummer wordt ondersteund door een videoclip. Je kan hem hier alvast bekijken.

 

Over de nieuwe single en de bijhorende videoclip zegt zanger Tom Barman het volgende: “De video spreekt voor zich. Het toont de laatste 2 minuten van het leven van een koppel samen, in de prozaïsche omgeving van de praktijk van een consulent. Zoals wijlen Sinead O’Connor zong: Dit is de laatste dag van onze kennismaking, ik zie je later in iemands kantoor”, zegt hij op sociale media.

 

 

Leraar Latijn en Grieks

De acteur, Jan Defauw, was de leraar Latijn en Grieks van Barman op de middelbare school. “Op de set waren we allemaal diep ontroerd door zijn natuurlijkheid. Liliane De Vries speelt ook prachtig, ze begrijpt en geeft instinctief wat er nodig is. En hoewel elk nummer voor mij meestal een dans is tussen werkelijkheid en fantasie, die pas lang na de ‘feiten’ ontstaat, voelde de video voor deze twee acteurs heel echt op het moment van de opnames. Zonder dat ik het wist, maakten ze in het echte leven iets heel vergelijkbaars mee”, zegt Barman.

 

 

Acht studioalbums

De band dEUS werd opgericht in 1989. De afgelopen 25 jaar maakte de band acht studioalbums (Worst Case Scenario (1994), In a Bar, Under the Sea (1996), The Ideal Crash (1999), Pocket Revolution (2005), Vantage Point (2008), Keep You Close (2011), Following Sea (2012) en How To Replace It (2023)).

 

DEUS is momenteel op tournee in Europa. 

 

Ga naar de inhoud