fbpx

Videoclip in gebarentaal: Frimout viert tiende verjaardag

Videoclip in gebarentaal: Frimout viert tiende verjaardag

Stef Willems van popband Frimout met gitaar in de hand

Videoclip in gebarentaal: Frimout viert tiende verjaardag

In 2022 viert de Nederlandstalige popband Frimout zijn tienjarige bestaan. Het kiest daarbij tijdens hun zomertour bewust voor hun allermooiste songs uit hun eigen repertoire. Wist je dat de band bijna tien jaar geleden een videoclip in gebarentaal opnam? Die kan je hier bekijken en beluisteren.

 

“Tien jaar Frimout op het podium betekent voor het publiek dansen, meezingen én genieten met (h)eerlijke popmuziek van eigen bodem”, zegt zanger, gitarist en boegbeeld Stef Willems. Hun feelgood pop-rocksongs en persoonlijke ballades worden warm onthaald door de radio’s. Achttien zelfgeschreven songs schoppen het tot in de playlist van Radio2, de grootste radiozender van Vlaanderen. “De liefdessong ‘Ninett’ uit 2014 is intussen uitgegroeid tot een instant klassieker”, aldus Willems.

Gebarentaal

De band nam in 2013, dus amper een jaar na de oprichting, een opvallend initiatief en uniek voor Vlaanderen. Het maakte een videoclip van het nummer ‘De regels van het spel’. “We zijn nog steeds fier dat we dit realiseerden met gebarentolk Hilde Verhelst”, reageert Willems. Het nummer werd inmiddels 10.000 keer op Youtube bekeken en werd bijna tien jaar geleden vaak op de radio gedraaid. Ook nu nog duikt het af en toe op.

Vlotter dan verwacht

Gebarentolk Hilde Verhelst was bijna tien jaar geleden in de wolken met het initiatief: “Toen Stef Willems mij vroeg of ik een liedje in Vlaamse Gebarentaal wou vertalen moest ik wel even nadenken want dat was nieuw voor mij. Zou het lukken aangezien ik het geluid niet hoor? Ik wou de uitdaging niet uit de weg gaan. Samen met een horende tolk Vlaamse Gebarentaal hebben we geoefend. Tijdens de opnames gaf die tolk me een signaal telkens als er een nieuwe zin kwam.Ik ben blij dat ik deze opdracht toch heb aangenomen aangezien het vlotter verliep dan ik had verwacht. Ik vind het ook tof dat Frimout aan Vlaamse Gebarentaal aandacht geeft. Hopelijk komt het in het toekomst nog meer in de media”, klonk het toen bij Hilde.

 

Frimout werkt momenteel een nieuwe single inclusief videoclip af.

 

Bekijk en beluister hier het nummer De regels van het Spel (met tolk Hilde Verhelst)

Ga naar de inhoud