fbpx

Voetbalclub lanceert voetbal voor blinden

Voetbalclub lanceert voetbal voor blinden

Twee heren die in duel gaan met de voetbal.

Voetbalclub lanceert voetbal voor blinden

Crossing Vissenaken pakt zondag 22 mei uit met een primeur tijdens de zevende editie van de Community Day. Voor het eerst in Vlaanderen zijn er op de grasterreinen aan de Sint-Pietersstraat trainingen van de nationale ploegen ampu-voetbal en blind soccer te zien.

 

“Wij zijn als voetbalclub Crossing Vissenaken al lange tijd begaan met community voetbal en G-voetbal in Tienen en Vlaams-Brabant”, zegt voorzitter Wim Sevenants in Het Nieuwsblad. “Vrouwenvoetbal, wandelvoetbal, veteranenvoetbal, G-foot mentaal en G-foot motorisch komen al vele jaren bij ons aan bod. Ook community petanque en drie ploegen wielertoeristen zijn een deel van onze club. Vorig jaar hebben we trouwens de prijs van All inclusive ploeg 2021 van Voetbal Vlaanderen mogen ontvangen.”

Voetbal voor blinden

Toch wil de club er nog twee takken binnen het voetbal bij: het ampu-voetbal en voetbal voor blinden. “Wat blind soccer betreft zet Cécifood in Charlerloi deze sport mee op de kaart. De nationale ploeg van deze sport, respectievelijk, de Blind Devils, groeit steeds verder en die trend zal zich de komende jaren zeker doorzetten. Vandaar dat we met Crossing Vissenaken nu al voorbereidingen aan het treffen zijn om in onze club voor beide takken een divisie voor de regio Vlaams-Brabant, Limburg en Wallonië op te starten.”

Internationaal succesvol

Om de regio al wat kennis te laten maken met deze sporten, komen de Blind Devils zondag afgezakt naar de Community Day. “Om 16 uur komen de Blind Devils aan de beurt”, zegt Wim. “Ik denk dat de toeschouwers aangenaam verrast worden door het niveau van beide ploegen. Internationaal doen zij het trouwens zeer goed. Verder op het programma staan wedstrijden met de jeugd, G-Sport, CP Stars, de Walking Bears, de Vets, de Ladies en de reserven. Het is dus een ideale gelegenheid om voetbal in al zijn facetten te komen bekijken op grondgebied Tienen.”

Bron: Het Nieuwsblad

Ga naar de inhoud