fbpx

Wat is dat toch met die wallen en kringen onder de ogen?

Wat is dat toch met die wallen en kringen onder de ogen?

Je ziet enkel de glimlachende ogen van een jongedame.

Wat is dat toch met die wallen en kringen onder de ogen?

Kringen of wallen onder de ogen vinden we niet leuk. We willen ervan af. Maar slagen we erin om de kringen of wallen te verbannen door om 9 uur ’s avonds onder de wol te kruipen? Of op café enkel frisdrank of koffie te drinken en de alcohol te laten? Het antwoord is niet eenduidig.

 

Stellen dat kringen of wallen onder de ogen altijd veroorzaakt worden door onze manier van leven (slaap, alcohol, stress,..) is een brug te ver.

Moeder Natuur

Voel maar eens, de huid onder je ogen is dunner dan op andere plekken van je lichaam. Er is geen vetweefsel en er lopen bloedvaten en lymfekliertjes. Hierdoor is de huid onder je ogen donkerder dan andere huidzones op je lichaam. Simpel, Moeder Natuur zorgde ervoor dat de huidskleur onder de ogen er iets donkerder uitziet. Niets aan de hand dus.

Wallen

Maar er is natuurlijk een verschil tussen de natuurlijk licht verkleurde huid onder je ogen en donkere wallen of kringen onder je kijkers.

 

Een tekort aan vitamine C, zink of ijzer is een boosdoener. Ben je gestresseerd, dan trekt de kleur uit je gezicht weg en wordt het contrast met de verkleurde huid onder je ogen extra in de (zwarte) verf gezet. Ook een lange tijd naar je computer staren of slaaptekort is niet aan te raden omdat je dan in je ogen begint te wrijven. En dat veroorzaakt irritatie met extra verkleuring van je huid onder de ogen tot gevolg.

Hulpmiddeltjes

Er zijn wel wat hulpmiddeltjes om de wallen of kringen onder je ogen aan te pakken. De ene is al wat doeltreffender dan de andere. Heb je twijfels, dan raadpleeg je best je arts.

 

Gebruik producten die tannine bevatten. Zo kan je op elk oog een zakje met koude zwarte thee leggen. De tannine in de thee doet zijn werk omdat het onder andere zwellingen tegengaat.

 

Het gebruik van amandelolie op de huid onder de ogen heeft een heilzaam effect op de huid.

 

In bioscoopfilms of series zien we geregeld vrouwen of mannen die ’s nachts komkommerschijfjes op de ogen leggen. Nu, dat blijkt echt wel te werken. In komkommer zit heel wat vocht en vitamines die de huid onder je ogen een boost geven. Oogmaskers zijn een goed alternatief, maar kosten wel wat meer. De maskertjes helpen de bloedvaten en lymfekliertjes vernauwen. Dat heeft een positief effect op de kleurvorming van de huid onder je ogen.

 

Aanhangers van de homeopathie gebruiken wel eens Schüssler zout. Dit product balanceert de mineralen in je lichaam. Je maakt hierdoor een uitgeruste en frisse indruk.

Ga naar de inhoud