fbpx

Zanger stapt in lokale politiek

Kandidaat voor gemeenteraadsverkiezingen in 2024

Zanger stapt in lokale politiek

Sioen gaat zijn kans in de lokale politiek.

Zanger stapt in lokale politiek

Frederik Sioen (44), bekend van zijn band Sioen, stapt in de lokale politiek. De Gentse singer-songwriter en coördinator van het Gents Kunstenoverleg kiest resoluut voor de partij Vooruit.

 

Sioen zal kandidaat zijn op de lijst van ‘Voor Gent’ voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. “Sociale rechtvaardigheid was altijd al deel van mijn engagement. Samen zoeken naar oplossingen en het beleid mee sturen: daar wil ik méér mee doen. Uit liefde voor onze stad, tussen de Gentenaars”, vertelt Frederik op sociale media.

 

“Deze stap is een logische en weloverwogen beslissing. Ze past bij wie ik ben en waar ik voor sta. In tijden van polarisatie, nu mensen steeds meer van elkaar vervreemden, wil ik mensen en organisaties verbinden. Samen zoeken naar oplossingen en het beleid mee sturen: da’s mijn sterkte. Ik kies resoluut voor Vooruit omdat sociale rechtvaardigheid in mijn genen zit. Ik wil mee opkomen voor mensen die het moeilijk hebben, in armoede of in eenzaamheid dreigen terecht te komen. Ik wil bouwen aan een hernieuwd gevoel van samenhorigheid en gastvrijheid”, zegt hij.

 

Frederik Sioen is gekend in Gent omwille van zijn artistiek werk als muzikant ‘Sioen’, tevens zijn roepnaam. Hij staat 23 jaar op de planken in binnen- en buitenland maar kruipt ook geregeld op de barricades. Zo was hij in 2006 één van de trekkers van de ‘0110-concerten’ voor verdraagzaamheid, tegen racisme en extremisme. Hij was ook de gangmaker van verschillende acties voor het goede doel. In Gent is hij initiatiefnemer van het sociaal-artistiek project 123-piano, gekend van de piano’s op straten en pleinen.

 

Sinds 2020 is hij als coördinator van het Gents Kunstenoverleg aan de slag en vormt hij een brug tussen de lokale cultuursector en het beleid. Met initiatieven als De Armste Week en Covitesse 6 zette hij zich in voor een mooiere, warmere stad en binnen het team rond ‘Gent als Culturele Hoofdstad van Europa 2030’ bouwt hij mee aan de langetermijnvisie voor Gent. Tijdens de pandemie kwam hij, als woordvoerder van de Crisiscel Cultuur, op voor de belangen van de cultuursector.

Ga naar de inhoud