fbpx

5 tips om fake draadloze oortjes te herkennen

5 tips om fake draadloze oortjes te herkennen

Namaak draadloze oortjes

5 tips om fake draadloze oortjes te herkennen

De federale overheidsdienst Economie kon dit jaar heel wat namaak onderscheppen in de elektronicasector. Onder andere draadloze oortjes worden op grote schaal nagemaakt. FOD Economie geeft hierna 5 tips hoe je zo’n namaak draadloze oortjes herkent. Doe er je voordeel mee!

 

De volgende signalen kunnen wijzen op namaak:

 

Luister in de eerste plaats naar je gezond verstand en wees op je hoede voor geweldige aanbiedingen of zeer lage prijzen voor producten die in principe erg duur zijn. Vaak zijn ze nep.

 

Controleer bij een online aankoop altijd of je de verkoper kan identificeren. Is er een fysiek adres en bestaat dat ook echt? Zijn de betalingsmogelijkheden veilig? Zijn er wettelijke mededelingen beschikbaar? Zo ja, lees ze dan zeker eens door.

 

Zoek op het internet naar de meningen van andere internetgebruikers en check de reputatie van de website. Vraag je ook even af of de site er uitziet zoals je kan verwachten van een bekend merk en of het product dat je er wilt kopen ook effectief door dat type site verkocht wordt.

 

Wees vooral waakzaam voor aanbiedingen op ongebruikelijke verkoopkanalen of op sociale netwerken, zoals Facebook, die vaak te mooi zijn om waar te zijn. Hou rekening met de aard van het product en de plaats van verkoop. Let bijvoorbeeld op voor dure smartphoneaccessoires die te koop worden aangeboden op straat of designerhandtassen die op sociale media worden verkocht. Geef de voorkeur aan bekende distributiekanalen en officiële websites. 

 

Koop je een product in een winkel, controleer dan de kwaliteit van het product en de verpakking. Kijk bijvoorbeeld naar gebreken in naden en logo’s, of onopvallende spelfouten op etiketten en dozen. Ga ook na of het product dat je wil kopen overeenstemt met het assortiment van de winkel. Een paar schoenen kopen in een voedingswinkel zou een belletje moeten doen rinkelen.

Ga naar de inhoud