fbpx

Google stopt verkoop van zakelijke AR-bril Google Glass

Google stopt verkoop van zakelijke AR-bril Google Glass

Google stopt nu ook de verkoop van de zakelijke variant van de Glass. © Clint Patterson via Unsplash

Google stopt verkoop van zakelijke AR-bril Google Glass

De Google Glass zal vanaf 15 maart niet meer leverbaar zijn. Wie deze AR-bril heeft, kan hem wel nog blijven gebruiken, maar kan geen nieuw model meer kopen ter vervanging bijvoorbeeld. De redenen hiervoor zijn onduidelijk.


Voor consumenten is de Google Glass al sinds 2015 niet meer leverbaar. De zakelijke versie was wel beschikbaar en te verkrijgen in twee versies: de Explorer Edition en Enterprise Edition 2. Het eerste model kwam tien jaar geleden al op de markt.


Enterprise Edition 2

De Enterprise Edition 2 is de meest recente versie en sinds 2019 beschikbaar. Deze bevat onder meer een heads-up display en een camera, waarmee de bril informatie voor je ogen kan projecteren. Google promootte het toestel om te gebruiken in fabrieksomgevingen of de medische sector.


Geen updates of herstellingen meer mogelijk

Mensen die zich deze zakelijke versie van de Google Glass al hebben aangeschaft, kunnen hem blijven gebruiken, maar er zullen geen updates meer komen en herstellingen zullen ook niet meer mogelijk zijn. Beide zullen vanaf 15 maart niet meer geleverd worden.Bron: dutchitchannel.nl, knack.be, tweakers.net

Ga naar de inhoud