fbpx

Leuvense straatnamen geven binnenkort visueel geheimen prijs

Stadsbestuur werkt naar eigen zeggen al aan alternatief

Leuvense straatnamen geven binnenkort visueel geheimen prijs

Het verhaal achter de straatnamen met QR-code

Leuvense straatnamen geven binnenkort visueel geheimen prijs

In Leuven gaan er stemmen op om QR-codes toe te voegen aan de straatnaambordjes in de stad. Oppositiepartij N-VA heeft het voorstel deze week gelanceerd in de bevoegde commissie, laat ze vrijdag weten. Schepen van Cultuur Bert Cornillie (Vooruit) is het idee genegen, maar zegt dat de stad al aan een gelijkaardig project werkt.

 

“Leuven is een oude stad met een boeiend verleden waar we fier op mogen zijn. Een heel aantal straatnamen verwijst daar naar”, zegt N-VA-raadslid Frieda Aerts. “Om mensen vlot kennis te laten maken met de geschiedenis en het erfgoed van de straten, stellen we voor om QR-codes, die verwijzen naar een website met uitleg, op te hangen bij de bordjes.”

 

Soortgelijk project

Cultuurschepen Cornillie vindt het een goed idee, maar laat weten dat het stadsbestuur “al bezig is met een soortgelijk project”. “Het idee is om QR-codes te linken aan de databank van Wikidata, zodat mensen snel een duidelijke uitleg krijgen over een bepaalde straat. We denken er aan om het systeem niet alleen voor straatnamen, maar ook voor bijvoorbeeld monumenten en standbeelden te gebruiken”, vertelt de schepen. “We zijn in voorbereiding. We zullen het uitrollen als het volledig klaar is.”

 

Bron: Belga.

Ga naar de inhoud