fbpx

Op welke basis kies je de goeie lens voor je fototoestel?

Op welke basis kies je de goeie lens voor je fototoestel?

Canonlens

Op welke basis kies je de goeie lens voor je fototoestel?

Als fotograaf heb je kwalitatief apparatuur nodig, zoals een goede camera met een bijpassende lens. Tegenwoordig is de keuze erg groot en kan vooral het uitzoeken van een nieuwe lens lastig zijn. Er zijn veel soorten lenzen die geschikt zijn voor het gebruiken bij verschillende soorten fotografie. Hierbij enkele tips.

 

Kies een lens dat past bij jouw fotografie stijl

 

Het is altijd erg belangrijk om eerst te bepalen voor welke fotografie stijl jij een lens nodig hebt. Fotografeer je bijvoorbeeld vaak landschappen? Dan is het verstandig om voor een groothoek lens te gaan. Met een groothoek lens kun je namelijk makkelijker foto’s maken van brede onderwerpen. Ideaal voor als je landschappen, steden of gebouwen goed wilt kunnen fotograferen. Fotografeer je juist vaak portretten? Dan kun je natuurlijk beter voor een portretlens gaan. Met een portretlens krijg jij alle details van gezichten prachtig in beeld.

 

Zoek een lens die goed bij jouw camera past

 

Het is ook belangrijk om te kijken of de lens goed bij jouw camera past. Zoek bijvoorbeeld altijd naar een lens die goed bij het merk van je camera past. Als je bijvoorbeeld een camera van Nikon hebt, is het belangrijk om ook voor een lens van Nikon te gaan. Ben je op zoek naar een macro lens? Dan is het belangrijk om voor een macrolens van het merk Canon te gaan. Er bestaan ook andere en meestal goedkopere merken die compatibel zijn met je toestel. Vraag hiervoor steeds raad bij je fotospecialist.

 

Kies eventueel voor een zoomlens

 

Als je twijfelt over het soort lens dat je moet kiezen, kun je ook altijd een zoomlens overwegen. Fotografen die meerdere soorten fotografie uitoefenen, maken vaak gebruik van een zoomlens zodat ze alle kanten opkunnen. Met een zoomlens kun je in- en uitzoomen en zo onderwerpen van zowel dichtbij als ver weg op beeld krijgen. Zo kun je de zoomlens bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van reisfoto’s en van vogels! Een goede optie voor als je zit te twijfelen tussen twee lenzen met een verschillende brandpuntafstand.

 

Bron: computable.nl

Ga naar de inhoud