fbpx

Producent mag peperdure Swarovski-brillen maken

Eerste lijn wordt in najaar van 2023 verwacht

Producent mag peperdure Swarovski-brillen maken

Swarovski

Producent mag peperdure Swarovski-brillen maken

Luxemerk Swarovski gaat in zee met brillenproducent EssilorLuxottica voor het ontwerp, de productie en de mondiale distributie van de Swarovski-brillen. Dat meldt het luxemerk in een persbericht.

 

De samenwerking is afgesloten voor een periode van 6 jaar. Tot eind 2028 zal het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica onder licentie Swarovski-brillen ontwerpen, produceren en verdelen. Deze samenwerking wordt mogelijk nog eens verlengd met 6 jaar.


Giovanna Engelbert

 

Meteen na de bekendmaking van de overeenkomst is ook wereldkundig gemaakt dat de eerste collectie in de herfst van 2023 zal gelanceerd worden. Deze lijn wordt ontwikkeld onder de deskundige leiding van Giovanna Engelbert (43), de creatieve directeur van Swarovski Group. Engelbert is een voormalig model dat werkte voor onder andere het poepsjieke Dolce and Gabbana.


Onberispelijke kwaliteit 


“We kijken ernaar uit om onze Swarovski Eyewear business verder te ontwikkelen met wereldleider EssilorLuxottica. Dit is in lijn met onze Luxe Ignite-strategie. Het partnerschap is ontstaan uit een gedeelde passie voor mooi design gekoppeld aan onberispelijke kwaliteit en savoir-faire”, zegt Alexis Nasard, CEO van Swarovski, in een persbericht over de licentieovereenkomst.


Financiële details over de samenwerking zijn niet gecommuniceerd.


Fotocredit: Swarovski. 

Ga naar de inhoud