fbpx

Vrachtwagen zonder geluid: e-truck steeds populairder

Vrachtwagen zonder geluid: e-truck steeds populairder

E-trucks worden steeds populairder. © Netze BW via Unsplash.

Vrachtwagen zonder geluid: e-truck steeds populairder

De elektrische vrachtwagen is volgens experts flink wat aan populariteit aan het winnen. Dat schrijft het Nederlandse dagblad AD.nl. Het elektrische voertuig is niet alleen beter voor het milieu, maar beperkt ook geluidsoverlast.


Er worden steeds meer elektrische vrachtwagens gebruikt. Een van de fans is transportondernemer Alex van den Brink, die zich al twee exemplaren aanschafte. Eind dit jaar wil de ondernemer aan een aantal van zes zitten en zijn streefdoel is om binnen zeven jaar de helft van zijn vrachtwagens te vervangen door hun elektrische variant. Hij is lang niet de enige, zo blijkt.


Prijs per kilometer

Naast het beperken van geluidsoverlast en het tegengaan van milieuvervuiling, heeft het elektrische voertuig nog een aantal voordelen. Omdat de winstmarges in de transportsector zeer laag zijn, is elke cent van belang. Zo kan de prijs per kilometer bij vrachtwagens het verschil maken tussen winst en verlies.


De totale kost, ofwel het TCO (Total Cost of Ownership) is zeer belangrijk in de sector. Dit is de prijs van het gebruik van de vrachtwagen, inclusief energiekosten, onderhoud, verzekering, enzovoort. Vorig jaar werd al geschat dat de e-vrachtwagen tegen 2030 per kilometer dertig procent goedkoper zal zijn.Bron: ad.nl, destentor.nl, tijd.be

Ga naar de inhoud