fbpx

Allereerste gebarencafé opent de deuren

Initiatief wil sociale isolatie tegengaan

Allereerste gebarencafé opent de deuren

Allereerste gebarencafé opent de deuren

Doven, slechthorende mensen en horende burgers zijn op 29 september aanstaande welkom in het allereerste gebarencafé. Je moet hiervoor wel naar het Nederlandse Ermelo (regio Apeldoorn).

 

Grand Café Het Postkantoor wil een inclusieve horecazaak zijn. Iedereen is er welkom. En dat wil de zaak dan ook graag in de praktijk brengen.


Op 29 september zwaait het Grand Café de deuren wagenwijd open voor het allereerste gebarencafé. Mensen zonder auditieve uitdagingen, als doven en slechthorenden zullen er gezellig kunnen gesticuleren of een babbeltje slaan.


“Het doel is om te communiceren in je eigen taal maar ook om het kenbaar te maken aan de wereld. Ook wij zijn mensen, alleen horen wij niets of minder. Het is nog steeds zo dat deze groep mensen als dom worden beschouwd. Je wordt uitgelachen als je niet direct reageert of iets verkeerd begrijpt. Dat is echt heel erg vervelend. Dan ga je je afsluiten met alle gevolgen van dien. Terwijl men niks mankeert behalve dat je niks of weinig hoort. Meer is het echt niet. Ook wij kunnen plezier maken en grapjes”, luidt het.


Wie het laatste weekend van september op uitstap is in Nederland en in de buurt van Apeldoorn, Zwolle of Amersfoort is, kan gerust binnenspringen.


Foto: Drazen Zigic. 

Ga naar de inhoud