fbpx

Belle Perez toont haar warm hart

Zangeres zet haar schouders onder broodactie tegen kinderarmoede

Belle Perez toont haar warm hart

Belle Perez in actie.

Belle Perez toont haar warm hart

Zangeres Belle Perez heeft dinsdag haar hart laten spreken tijdens de voorstelling van de broodactie tegen kinderarmoede in haar thuisbasis Herenthout (Antwerpse Kempen).

 

De verhalen van kinderen die ’s ochtends met een lege brooddoos naar school vertrekken, is hard aangekomen bij heel wat mensen. Hoe is het in een ontwikkeld land mogelijk dat een kind fysiek en mentaal moet opgroeien zonder dat er voldoende eten op tafel staat?

 

Er werden al heel wat initiatieven ondernomen om iets te doen aan die schrijnende toestanden. Denken we maar aan gratis maaltijden die in scholen worden aangeboden. In het Kempense Herenthout gaan ze nog een stapje verder. Aan het Huis van het Kind werd een broodautomaat geplaatst in samenwerking met een lokale bakker. Het is een gewone automaat waar kwetsbare gezinnen met een jeton (af te halen in het Huis van het Kind of het OCMW) gratis een brood kunnen uithalen.

 

Het initiatief van de lokale werkgroep ‘Kruimel Krachtig’ wordt gefinancierd met een deel van de opbrengsten van de benefietconcerten die Belle Perez vorig jaar gaf in de lokale kerk. Ook dit najaar zal Belle Perez een kerstconcert verzorgen in diezelfde kerk. Het optreden vindt plaats op 2 december 2023, de voorverkoop start op zondag 1 oktober 2023. Je moet je wel haasten want de kaartjes waren vorig jaar in een recordtempo uitverkocht.

 

Fotocredit: Facebook Belle Perez

Ga naar de inhoud