fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Chef-koks verwarmen je met hun favoriete winterkostjes

Ovenverse tv-reeks 'Winterse Kost' vanaf aanstaande zondag op Njam!-tv.

Chef-koks verwarmen je met hun favoriete winterkostjes

Credit: Wim Ballieu

Chef-koks verwarmen je met hun favoriete winterkostjes

CATEGORIEËN

De winter staat voor de deur. Putteke winter vraagt om een stevig ‘potteke winter’. In het gloednieuwe programma Winterse Kost op Njam!.tv maken Wim Ballieu, Bart Desmidt, Jelle Beeckman en Bert Meewis hun favoriete wintergerechten voor je klaar.

 

Van een dampende ovenschotel of pruttelende stoofpot tot een warme kom soep. Elke aflevering deelt een van de chefs al zijn lievelingsgerechten om je in de koude wintermaanden lekker warm te houden.

 

Chef-kok Wim Ballieu komt op de proppen met zijn top 4 wintergerechten: ovenschotel Parmentier, een winterse traybake van bloemkool in witte saus met aardappelen en chipolata, een stevige portie Orloffgebraad en homemade vanillepudding mét velletje en verse speculaas. Zoals gewoonlijk geeft Wim steeds z’n eigen draai aan deze winterse klassiekers.

 

Bart Desmidt houdt het liever wat minder experimenteel. Hij beschrijft zijn Winterse Kost als ‘simpel, maar goed’. Zoals zijn tartiflette met prei, ham en Belgische kaas of z’n stoofpotje van varken en zuurkool. Daarnaast is de chef ook fan van een lekker stukje vis in de winter en bereidt daarom ook nog kabeljauwbrandade met hutsepotgroenten en een hot pot risotto met zeeduivel.

 

‘Pruttelliefde geven’

Chef Jelle Beeckman houdt het ook in de winter gezellig rommelig in zijn keuken. En gelukkig maar, want dat levert volgens hem de lekkerste Winterse Kost op. Als je de gerechten maar voldoende tijd en ‘pruttelliefde’ geeft. Op zijn winters menu staat een kom romige uiensoep, smeuïge one pot orzo, gehaktbrood met frietjes en een Marokkaans stoofpotje.

 

Tot slot maakt ook Bert Meewis zijn favoriete Winterse Kost klaar. Hij warmt je op met zijn knolseldersoep, een winterse quiche van witloof, ham en kaas, stoemp met savooikool en vis in witte wijnsaus. Key ingrediënten zijn daarbij vaak verse producten van eigen bodem, een goeie klont boter en een stevige scheut volle room.

 

De afleveringen starten aanstaande zondag 20 oktober op het Njam!-kanaal. Afleveringen om 11.30 uur,16.30 uur en 22.30 uur.

Ga naar de inhoud