fbpx

Goldband-zanger: “Werd gillend gek”

Goldband-zanger: “Werd gillend gek”

Goldband

Goldband-zanger: “Werd gillend gek”

Milo Driessen, de voorman van de populaire Nederlandse groep Goldband, heeft tinnitus, zo’n hoge piep in de oren die maar niet overgaat. Dat vertelde de man vanochtend bij de collega’s van 3voor12/VPRO.

 

De succesvolle singles, Ja Ja Nee Nee, Dit is voor jou en Noodgeval, volgen elkaar in snel tempo op. Het succes legde de Haagse stukadoors dan ook geen windeieren. Na optredens op onder andere Rock Werchter mag de band in het voorjaar van 2023 twee keer spelen voor een uitverkochte Lotto Arena in Antwerpen.

 

“Geschrokken”

 

Maar het succes heeft blijkbaar ook een keerzijde. Zanger en frontman  Milo Driessen kampt naar eigen zeggen al een hele tijd met een vervelende hoge piep in de oren. De piep zou hij opgelopen hebben tijdens een avondje uit in een Nederlandse technoclub. “De volgende ochtend werd ik wakker, en toen was de piep er nog steeds. Dit is inmiddels ongeveer 10 jaar geleden. Ik heb een hoge piep, een soort fluit, en vaak ook een lage brom. Ik was er wel van geschrokken, maar ging gewoon door met mijn leven. Ik had een aandoening waar ik rekening mee moest houden en dat deed ik, ik had op maat gemaakte oordopjes als ik uitging, goede oorkleppen wanneer ik in de bouw werkte. Ik was ermee bezig zonder al teveel stress, en dat is heel belangrijk”, zegt Milo bij de collega’s van 3voor12/VPRO.

 

“Gillend gek”

 

Omdat hij zich tijdens de coronapandemie niet lekker in zijn vel voelde, richtten zijn angsten zich op die piep. “Dat was een hele ingewikkelde tijd. Op een gegeven moment werd ik echt gillend gek. Stond ik gewoon ’s nachts tegen de muren van mijn slaapkamer te slaan, zo erg was het. Hoe meer aandacht je eraan geeft, hoe moeilijker het wordt. Als je in een fase terechtkomt waarin je dingen even moeilijker kan accepteren, dan is tinnitus een hele nare aandoening om erbij te hebben. Overal waar je bent, ga je denken: ik hóór het”, zegt de man nog.

 

In-ears monitors

 

Omdat hij tijdens optredens met in-ears monitors aan de slag moet gaan, is het er voor de man niet makkelijker op geworden. “Je moet ze best wel hard zetten om het systeem van de locatie te overstemmen, boven mijn grens. Mijn geluidsman wordt er helemaal gek van, ik draai de hele tijd aan de volumeknop van dat ding. Bij nummers waar ik sowieso toon en maat kan houden, zet ik hem wat zachter. Dan heb ik geen ideaal geluid op mijn oren, maar ja, dan bescherm ik mezelf wel wat beter”, zegt Milo op de radio.

 

Gebruik oordoppen

 

Driessen raadt feestneuzen aan oordoppen te gebruiken. “Bescherm je tegen het geluid, want die tinnitus is best wel vervelend”, besluit bij de collega’s van 3voor12/VPRO.

 

Bron: 3voor12/VPRO. Fotocredit: Nick Van Tiem.

Ga naar de inhoud