fbpx

Heb je last van ‘doorhangende’ oorlellen? De dokter weet er raad mee

Behandeling is niet goedkoop

Heb je last van ‘doorhangende’ oorlellen? De dokter weet er raad mee

Doorhangende oorlellen

Heb je last van ‘doorhangende’ oorlellen? De dokter weet er raad mee

Het is voor de hand liggend dat je bijvoorbeeld preventief lichtere oorbellen kan dragen om het doorhangen van je oorlellen te voorokomen. Maar als het dan toch te laat is en je oorlellen wat ‘hangen’, dan is er toch nog een oplossing. Maar die is niet goedkoop.

 

Doordat kraakbeen blijft groeien krijg je naarmate je ouder wordt grotere oren. Ook je oorlel groeit dan een beetje mee. “Als we verouderen, hebben we bovendien te maken met volumeverlies. Niet alleen onze schedel krimpt, maar ook de huidlagen en de diepe vetlaag. Alles wordt kleiner van binnen. Je houdt een te grote jas over aan huid- en spiergroepen”, legt de Nederlandse dokteres en esthetische dermatoloog Elian Brenninkmeijer uit. Verslapping in combinatie met zware oorbellen en  de onontkoombare zwaartekracht maken dat je oorlellen wat kunnen gaan hangen. Ook je oren te veel blootstellen aan de zon kan een verslapping van het oorlel veroorzaken.

 

Drie keuzes

Je hebt dan drie keuzes: je laat alles voor wat het is, je kan je oorlel operatief laten verkleinen of je kiest voor een filler. Bij deze laatste optie laat je je oorlel vullen met een afbreekbaar product waarmee je het volume van de oorlel meteen herstelt.

 

Kostelijke behandeling

“Het voordeel van een filler in je oor is dat het langer blijft zitten. Het blijft op zijn plek. Een oor is namelijk statisch, in tegenstelling tot de kaak of mond”, zegt Brenninkmeijer bij Libelle NL. Als je mooi wilt zijn, moet je kunnen afzien, luidt het spreekwoord. Afzien in je portefeuille welteverstaan. Een milliliter filler kost 500 euro. Bovendien zal je de behandeling moeten herhalen.

 

Bron: Libelle NL.

 

Ga naar de inhoud