fbpx

Marijke verkoopt diverse poppen: “Ook met bril of hoorapparaat”

Marijke verkoopt diverse poppen: “Ook met bril of hoorapparaat”

Marijke verkoopt diverse poppen: “Ook met bril of hoorapparaat”

Marijke Belon verkoopt in haar speelgoedwinkel ‘Meike’ allerlei soorten poppen: van poppen met een wijnvlek tot poppen met het syndroom van Down, met een donkere huidskleur, maar ook met een hoorapparaat of bril. Dat schrijft VRT. Zo wil ze de diversiteit van de samenleving weerspiegelen in haar collectie.

 

Het begon vorig jaar toen een klant op zoek was naar een pop met een donkere huidskleur. Marijke besefte dat ze die niet had in haar assortiment en zo begon ze aan haar zoektocht naar diversere poppen. Toen ze ook poppen tegenkwam uit andere culturen of met een beperking, besloot ze die allemaal op te nemen in haar assortiment. Die zoektocht verliep niet zonder slag of stoot.

 

Divers

De zaakvoerster wil op deze manier haar collectie representatiever maken voor de diverse samenleving waarin we nu leven. In een interview met VRT zegt Marijke dat ze hiermee hoopt voor elk kind iets te betekenen. Kinderen moeten namelijk zichzelf of iemand anders in de poppen kunnen herkennen, zo vertelt ze.
“Zo zijn er poppen met het Downsyndroom en er zijn er ook met een huidaandoening zoals vitiligo, wijnvlekken of een albino. Het geeft een beeld weer van hoe de wereld nu echt in elkaar zit”, schrijft VRT.

 

Poppen met hoorapparaten

Dat de nieuwe collectie van Marijke Belon al meteen een succes was, is een understatement. De poppen met hoorapparaten moest ze al meteen bijbestellen, want die waren al allemaal uitverkocht. “Het stond nog maar in de krant, en er stonden ‘s ochtends al mensen om 09.00 uur aan de winkel in Lokeren”, aldus Marijke in een interview met VRT.

 

Meer informatie: kijk op de webshop van de winkel, onder de rubriek inclusieve poppen.

 

Bron: vrt.be

Ga naar de inhoud