fbpx

Pianiste strikt dj als gezicht van op en top vrouwelijke lente-en zomercollectie

DJ Zohra is het gezicht van 'Indian summer vibes'

Pianiste strikt dj als gezicht van op en top vrouwelijke lente-en zomercollectie

Tylaine Van den Broeck en dj Zohra.

Pianiste strikt dj als gezicht van op en top vrouwelijke lente-en zomercollectie

Pianiste Tylaine Van den Broeck lanceert begin februari volgend jaar haar nieuwe lente- en zomercollectie. “Indian summer vibes heet de collectie, en ik ben ongelooflijk verheugd dat Zohra het gezicht wilde zijn”, vertelt Tylaine.

 

Maison Tylaine startte nadat Van den Broeck in 2010 deelnam aan het VTM-programma ‘De designers’. Ze was een van de twaalf laureaten. Sindsdien waren onder meer Barbara Dex, Stéphanie Meire, Maartje Van Neygen, Maureen Vanherberghen, Femke Herygers, Elke Taelman en Maxine Michiels al het gezicht van Tylaine’s collecties.


“Mijn ontwerpen zijn op en top vrouwelijk, kleurrijk en een vleugje speels gedurfd”, zegt Tylaine. “Net daarom ben ik ook zo blij met Zohra. Ik leerde haar kennen tijdens de afscheidstournee van Praga Khan, waar we samen op ’t podium stonden. Zij is een prachtige creatieve powervrouw met een krachtige uitstraling.”


De collectie wordt gelanceerd op 13 februari 2024, met een modeshow in The Box in het Kempense Turnhout. “Ik zal een twaalftal silhouetten showen. Aan de modeshow koppel ik een pop-up op dezelfde locatie. Die blijft een week open”, zegt de ontwerpster.


Week van de Belgische mode

Volgende week worden alvast Belgische modemerken in de kijker gezet tijdens de vijfde Week van de Belgische mode, een initiatief van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en Creamoda, de Belgische modefederatie voor merken en producenten. Zo’n 1.000 modewinkels zetten maar liefst 100 Belgische modemerken in de kijker. Ook Maison Tylaine neemt deel.


Ervaren pianiste

Behalve mode is Tylaine ook actief in de muziekwereld. Ze doceert sinds 1995 piano aan de academie in Heist-op-den-Berg en is al meer dan 25 jaar professionele pianiste. Tylaine’s solowerk is postklassieke muziek, een genre dat aan een gestage opmars bezig is. “Er is een nieuw album op komst, met bewerkte pianoklanken”, besluit Van den Broeck.


Fotocredit: Bert Bloemen. 

Ga naar de inhoud