fbpx

Rock Werchter zorgt voor optimale gehoorkwaliteit

Rock Werchter zorgt voor optimale gehoorkwaliteit

Rock Werchter zorgt voor optimale gehoorkwaliteit

Het festivalseizoen is aangebroken. Na twee jaar corona-ellende ziet het er naar uit dat alle reguliere Vlaamse festivals kunnen plaatsvinden. Ook Rock Werchter, waar de organisatie al jaren inzet op een optimaal en geluidsvriendelijk geluidssysteem waardoor de kans op gehoorschade wordt geminimaliseerd.

 

“Al jaren besteden we aandacht aan de oren van de bezoekers in het Festivalpark. Wij zijn ons bewust van de risico’s op gehoorschade die te luide muziek of er te lang naar luisteren met zich meebrengt”, luidt het bij Live Nation, organisator van Rock Werchter.

Beste installaties

“Dankzij de beste installaties is het geluid dat uit de boxen schalt niet enkel van een aanvaardbaar niveau maar ook van prima kwaliteit. De maximale geluidsdrempel is bij wet vastgelegd op een gemiddelde van 100 dB(A) over 60 minuten, gemeten aan de mengtafel. Dit wordt strikt gerespecteerd”, laat de organisatie ons weten. “De wet stelt ook dat oordoppen ter beschikking van de bezoekers moeten worden gesteld. Dat doen we al jaren in Werchter. Oordopjes zijn verkrijgbaaar via onze infostand(en).”

Ringleidingen

Voor mensen met een hoorapparaat zijn er ringleidingen voorzien: “Naar goede gewoonte, want we bieden dit al erg lang aan. Door het hoorapparaat op de T-stand te zetten, kan de persoon in kwestie veel beter de muziek horen en worden storende bijgeluiden uitgeschakeld. Zowel bij de Main Stage als in KluB C en The Barn (telkens in de omgeving van het rolstoelpodium) is er een ringleiding voorzien. Voor meer info hierover: rockwerchter@inter.vlaanderen.”

Ga naar de inhoud