fbpx

Slim feesten door provinciale groepsaankoop oordoppen op maat

Afspraken voor opmeting vanaf donderdag 19 oktober

Slim feesten door provinciale groepsaankoop oordoppen op maat

Groepsaankoop oordoppen op maat. © Mark Paton via Unsplash

Slim feesten door provinciale groepsaankoop oordoppen op maat

Je gehoor beschermen op festivals, fuiven en concerten? Word je als sportleerkracht of muzikant vaak blootgesteld aan hoge decibels? Of wil je je snurkende partner een stapje voor zijn? Dan kan je meedoen aan de groepsaankoop oordoppen op maat van de partij Groen in de provincie Antwerpen.


Op fuiven en/of festivals krijg je vaak oordoppen aangeboden om mogelijke gehoorschade door de luide decibels voor te zijn. Deze dopjes worden je vaak gratis aangeboden, maar zouden kwalitatief toch wat tekortschieten.


Korting

Om feestneuzen en festivalgangers beter te beschermen tegen gehoorschade, organiseert de partij Groen in de provincie Antwerpen een groepsaankoop oordoppen op maat. Dit initiatief moet helpen de dure aankoopkost van dergelijke oordoppen te drukken. Voor een gemiddelde set oordoppen op maat betaal je ongeveer 170 euro, door de groepsaankoop daalt de prijs naar iets meer dan 140 euro. Volgens initiatiefnemer Brend Van Ransbeeck (Groen) zou dat bedrag nog meer naar beneden kunnen bijgesteld worden door een tussenkomst van de mutualiteiten (tot 50 euro korting).


Oordoppen voor muziek en de slaap

Op maat gemaakte oordoppen passen perfect in je oren en schermen je oren volledig af van schadelijke geluiden. Bovendien filteren ze de slechte en gevaarlijke tonen uit de muziek. Want, eens je gehoor beschadigd is, kan herstel niet meer. 


“Met deze oordoppen ben je dus niet alleen beschermd tegen de luide decibels, maar kan je ook meer genieten van de muziek. Twee vliegen in één klap! Een ander voordeel is dat je je op maat gemaakte oordoppen heel lang kan gebruiken. Mijn set draag ik intussen 5 jaar”, zegt Van Ransbeeck. Naast festival- en concertoordoppen zitten er in de groepsaankoop ook slaapdoppen. Die kosten iets meer dan 80 euro.


Locaties en inschrijven

Wie mee wil doen aan de groepsaankoop moet zich inschrijven voor een van de data en locaties (Wommelgem, Antwerpen, Hoboken, Schoten, Olen, Herentals, Heist-op-den-berg en Duffel) die is weergegeven op de website van Groen in Antwerpen. 


“Nadat je bent ingeschreven, ontvang je een mailtje met alle praktische informatie en ook met de vraag of je graag kiest voor muziekoordoppen of slaapoordoppen. Je kan zelf de kleur kiezen, de uitvoering, alsook hoe hard het geluid gedempt moet worden (15dB, 20dB of 25dB). Tijdens het opmeetmoment maak je een afspraak om je oordoppen af te halen en te laten testen op lekken. De productie van je oordoppen duurt ongeveer drie weken”, besluit Van Ransbeeck. De afspraken voor opmeting van de oordoppen beginnen op donderdag 19 oktober. 


 Inschrijvingen


Ga naar de inhoud