fbpx

Sony lanceert PS VR2: nieuwe VR-bril Playstation

Sony lanceert PS VR2: nieuwe VR-bril Playstation

De PS VR2 bestaat uit vier camera's en 4K-resolutie voor een levensechte game-ervaring. © Arthur Edelmans via Unsplash

Sony lanceert PS VR2: nieuwe VR-bril Playstation

Vandaag is de tweede VR-bril van Playstation officieel op de markt. De PS VR2 is de opvolger van de eerste VR-bril, die in 2016 werd uitgebracht. Met zijn 4K-beelden en ingebouwde eye-tracking, sleept deze verbeterde versie gamers nog meer in het spel.


De PS VR2 bestaat uit vier camera’s, een USB-C-kabel van 4,5 meter lang, oortjes en twee controllers. Ook is er eye-tracking en een infraroodsensor ingebouwd in de bril. Deze sensor volgt je ogen en stelt scherp waar je naar kijkt.


Gebruiksvriendelijk

Redacteurs Eric en Floris van de nieuwssite Bright.nl zijn alvast zeer enthousiast in hun review over dit nieuwe gadget. Om de bril in te stellen, heb je geen speciale technische vaardigheden nodig, laten ze weten in deze video. Met zijn 560 gram is de PS VR2 heel licht en handig om te besturen. Het enige wat je moet doen, is de bril en de controllers opzetten en om je heen bewegen om de gameruimte te selecteren en in te stellen. Via virtuele muren zie je tot waar de ruimte komt waarbinnen je kunt spelen.


600 euro

Met zijn 600 euro, is de PS VR2 duurder dan de console VR2 voor Sony Playstation 5. Dat komt door zijn twee HDR OLED-schermpjes met 2000 x 2040 pixels per oog, waardoor de beelden in 4K-resolutie kunnen worden getoond. Samen met de Playstation 5 zelf, moet je zo al 1050 euro neertellen voor een realistische en laagdrempelige VR-ervaring. Games zelf kosten tussen de 40 en 70 euro.


Augmented reality

Wat deze nieuwe VR-bril verder nog kenmerkt, is de augmented reality, letterlijk ‘aangevulde realiteit’. Dat zijn beelden van de echte wereld, waarbij ook elementen uit de game te zien zijn. Denk maar aan de hype rond Pokémon Go in 2016. De vier camera’s aan de buitenkant van de bril, zorgen ervoor dat je naast de game, bijvoorbeeld ook je eigen handen kan zien of de persoon die tegenover je staat.


Controllers

Naast de bril zelf, zijn er ook twee Sense-controllers in de PS VR2 inbegrepen. Deze maken het mogelijk om trillingen te voelen en ook de handen en vingers van je game-personage te kunnen bewegen.

 

Volgens sommigen zijn de controllers wel praktisch onhandig voor mensen met grote handen, door het kleine formaat van de knopjes en sticks. Gelukkig maken de meeste VR-games vooral gebruik van bewegingen en het indrukken van schouderknoppen om hand- en grijpbewegingen na te bootsen.

 
Ondanks dat er controllers zijn, maakt de PS VR2 het ook mogelijk om de game met je ogen te besturen. Zo kan je bijvoorbeeld een optie selecteren door ernaar te kijken.


Nieuwe bril, nieuwe games

Dit jaar komen er een veertigtal games uit die geoptimaliseerd zijn voor de PS VR2. En dan zijn er nog eens zo’n 110 VR-games in ontwikkeling voor de nieuwe bril. Klein detail: wie de eerste PS VR al had, kan deze games niet gebruiken met de nieuwe bril.Bronnen: hbvl.be, rtlnieuws.nl

Ga naar de inhoud