fbpx

Over Ons

Zenia BV

Het digitale platform Horen en Zien is een fonkelnieuw initiatief van communicatiebureau Zenia.be uit Leuven.

Zenia.be is een team van door de wol geverfde communicatiespecialisten die hun expertise, in woord en beeld, ten dienste stellen van organisaties en bedrijven. Zenia.be richt haar pijlen hiervoor in het bijzonder op de sectoren gezondheid, mobiliteit en energie. Niet toevallig drie sectoren waarin Zenia.be vandaag al breed actief is.

Naast haar professionele activiteiten zet Zenia.be zich kosteloos in voor Zorghuis De Dijlevallei, een huis als een thuis voor mensen met de diagnose van kanker. Het Zorghuis, gelegen in het Vlaams-Brabantse Boortmeerbeek, heeft een schakelfunctie tussen de opvang in het ziekenhuis of thuiszorg. Rust en zorg zijn de kernwoorden. Peter Jacques Vermeire die zelf kanker overwon, steunt het huis van bij de opstart.

Logo - Button
world-wide-web

Over digitale platformen

Deeleconomie, netwerkeconomie, platformeconomie, het zijn begrippen van deze tijd. Het afgelopen coronaklimaat heeft ons met de neus op vele feiten gedrukt. Zo ook op het feit dat het belangrijk is om vraag en aanbod op een digitale manier samen te brengen. De klant surft op het internet naar het product en/of de dienst waar hij/zij nood aan heeft en wil die behoefte zo snel mogelijk kwalitatief ingevuld zien. Digitale platformen vormen hierbij het ideale kompas.

Deze platformen zijn niet meer weg te denken op onze huidige markt. Bedrijven zoals Airnbnb en Amazon zijn hier een goed voorbeeld van. Het zijn bekende platformen die de afgelopen jaren ongekend groot en succesvol zijn geworden. Ze matchen via hun digitale platformen de vraag en aanbod zonder tussenstappen. Op die manier kunnen ze snel, wendbaar en efficiënt een antwoord bieden op de vraag van hun klanten.

 

Digitale platformen brengen mensen, leveranciers en klanten samen. Het zijn online marktplaatsen waar gebruikers en leveranciers elkaar ontmoeten rond een geïntegreerd pakket van producten en diensten.

Waarom horen en zien?

Horen en zien initiatiefnemers Erik en Alain-Jan zijn bijziend. Ze hebben een aanzienlijke oogcorrectie die het dagelijks leven er niet altijd makkelijk op maakt. Bril op voor dichtbij, bril af voor verzicht. Uitgedroogde en vermoeide ogen. Voor wie dagelijks brilt of lenzen draagt zijn de symptomen bekend.

Tijdens een lunchpauze op kantoor, enkele jaren geleden, kwam de oogaandoening ter sprake. Erik wilde wel eens weten wat er precies aan de hand is met het belabberde zicht van Alain-Jan. “Er is me ooit gezegd dat ik door het leven ga met een onregelmatig astigmatisme. Wat dat “beest” precies betekent, weet ik na al die jaren nog altijd niet”, biechtte Alain-Jan op.

Het medische jargon is vaak “Chinees” voor een leek. Als dagelijkse bedenkers van duidelijke en eenvoudige taal kon het team van Zenia.be deze uitdaging niet aan zich laten voorbijgaan. “Als we nu eens vanuit onze ervaring in de communicatiebranche iets maatschappelijk relevant opstarten rond ogen en klare taal. Iedereen heeft toch het recht om op een begrijpelijke manier te weten wat er aan de hand is met zijn/haar “kijkers”, luidde het. Na de ogen kwamen al snel de oren ter sprake omdat er vaak een link bestaat tussen beide.

Horen en Zien Logo + Payoff

Zenia.be was er wel meteen van overtuigd dat het initiatief een positief verhaal moet worden, in lijn met de filosofie van het bedrijf. De medische wetenschap is dan wel belangrijk maar er is zoveel meer dat het leven aangenaam maakt. En daarin vervullen onze ogen en oren een belangrijk rol. Denken we maar aan de schier ontelbare leuke activiteiten in onze vrije tijd.

Eind 2021 werd het online platform Horen en zien opgericht, in de overtuiging dat we met authentieke, leuke en opbouwende redactionele (beeld)verhalen inhoudelijk het verschil kunnen maken voor een grote groep mensen die met oren en ogen genieten van de kleine dingen des levens. Onder het motto lees, loer en luister wensen we jullie van harte welkom op Horen en zien.

Visie

Horen en zien is dé online en offline community die focust op de oren en de ogen van de mens. Rond deze twee zintuigen creëert Horen en zien een gemeenschap van burgers die (audio)visuele informatie en ervaringen zoekt en deelt via het redactieplatform, social media, nieuwsbrieven, live events,…Kortom, Horen en zien wil mensen onderling verbinden

Het platform wil op een authentieke en laagdrempelige manier informatie delen over alles wat direct of indirect verband houdt met het functioneren van onze ogen en oren.

Een direct verband is bijvoorbeeld het wetenschappelijk onderzoek rond zeldzame oogaandoeningen. Het indirecte verband kan bijvoorbeeld een productanalyse van de allernieuwste verrekijker, audiosysteem of televisie zijn,..

De rode draad doorheen Horen en Zien zijn redactionele artikelen, foto’s en video’s met uiteenlopende invalshoeken. Dit kan wetenschappelijk, educatief, sociaal-cultureel en/of economisch zijn. Voor de meer gespecialiseerde onderwerpen zal de redactie van Horen en zien een beroep doen op ervaringsdeskundigen en wetenschappers.

Het platform werkt dan ook in twee richtingen. Er is content die aangeleverd wordt door Horen en zien maar de redactie kijkt ook reikhalzend uit naar samenwerkingen met (sociale) organisaties en bedrijven. Authentieke verhalen zullen altijd een plaats hebben op het platform, de sociale mediakanalen, nieuwsbrieven en live events.

Het is de ultieme droom van Horen en zien om het unieke verhaal van onze ogen en oren samen met u, beste lezer, te schrijven.

 
Skip to content