fbpx

Bibliotheek organiseert webinar: ‘Hoe beïnvloedt klassieke muziek onze emoties?’

Bibliotheek organiseert webinar: ‘Hoe beïnvloedt klassieke muziek onze emoties?’

Muziekcriticus Asja Zakhareva leert je meer over klassieke muziek. © Larisa Birta via Unsplash

Bibliotheek organiseert webinar: ‘Hoe beïnvloedt klassieke muziek onze emoties?’

Werd je wel eens blij van het horen van muziek? Of luisterde je wel eens muziek om je minder verdrietig te voelen? Raakte je wel eens ontroerd van een mooi liedje? De kans is groot dat je minstens 1 keer ‘ja’ antwoordde. Hoe dat komt, legt muziekcriticus Asja Zakhareva uit in een online lezing.

 

“Music, Brain, and Emotions. How does it all work?”: dat is de titel van de webinar, georganiseerd door bibliotheek Eindhoven. Muziekcriticus Asja Zakhareva leert je meer over de recentste wetenschappelijke bevindingen rond het effect van klassieke muziek op onze emoties.


Zelf ervaren

Zo kom je te weten welke emotionele reacties plaatsvinden in onze hersenen wanneer we een liedje luisteren. Deze theorie werd onderzocht door de Zweedse onderzoeker en psycholoog Patrick Juslin. Maar het blijft niet bij een droge theoretische uitleg: tijdens de lezing kan je zelf ervaren wat verschillende stijlen en genres muziek met je doen.


Meer plezier halen uit muziek

De bedoeling van dit evenement is om meer aandacht te schenken aan de invloed van muziek op je emoties, en er zo ook meer plezier uit te halen. Volgens Asja Zakhareva kan je zo muziek gebruiken om met je emoties om te gaan.


In het Engels

Het online evenement gaat door in het Engels. Muziekcriticus Asja Zakhareva is namelijk afkomstig uit het Russische Sint-Petersburg en behaalde twee universitaire diploma’s. Eentje daarvan in Muziekcritici en Curatie. Intussen studeert ze bijna twee jaar Muziektheorie aan het Maastrichts Conservatorium.


Meer informatie over de webinar

Wat? Livestream evenement: "Music, Brain, and Emotions. How does it all work?"

Waar? Online

Wanneer? Woensdag 7 december 20 uur - 21.30 uur

Hoe? Aanmelden kan via deze link

Prijs? €7,50 voor niet-leden van de bibliotheek Eindhoven / €6 voor leden van de bibliotheek Eindhoven

Ga naar de inhoud