fbpx

Lichttentoonstelling Luminopolis in Museum voor Natuurwetenschappen

Luminopolis palmt Museum voor Natuurwetenschappen in.

Lichttentoonstelling Luminopolis in Museum voor Natuurwetenschappen

Lichttentoonstelling Luminopolis in Museum voor Natuurwetenschappen

Nog tot en met 13 augustus 2023 kan je in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel de tijdelijke tentoonstelling Luminopolis bijwonen. Het is een speltentoonstelling waarbij je aan de hand van raadsels meer leert over licht.

 

 

Luminopolis is niet zomaar een museum. Het is een spelexpo waarbij je goed je hersenen moet gebruiken. Hoe het werkt? In team ga je aan de slag om alle raadsels over licht op te lossen. Iedere groep krijgt een tablet om woordcombinaties mee te vormen. Heb je niemand om mee te gaan? Geen zorgen, je kan ook perfect alleen de expo ontdekken.

 

Bladgoud

De tentoonstelling leert bezoekers zoveel mogelijk bij over het thema ‘licht’: van de wetenschap tot kunst. Om dit over te brengen tot bij het publiek, maakte de Brusselse schilderes Florence Geens vier schilderwerken in de exporuimte. Onder andere door het gebruik van bladgoud toont ze welke rol licht speelt in de artistieke wereld. 

 

Thema’s

Het spel is opgedeeld in vier thema’s. Op het einde van de expo zal je zo het antwoord weten op de vragen: ‘Wat doet licht met ons?’, ‘Wat is licht?’, ‘Zorgt licht voor leven?’ en ‘Hoe brengt licht ons samen?’.

Zo willen de organisatoren mensen doen nadenken over het belang van licht in onze samenleving. Maar ook wetenschap en kunst met elkaar verbinden, de verschillende facetten van licht ontdekken en de link tussen licht en leven leggen, zijn belangrijke doelstellingen van de tentoonstelling. 

 

Kinderen leren aan de hand van de zoektocht samen te werken en al spelend informatie te verwerken. Luminopolis is dan ook ontworpen voor tieners, (jong)volwassenen en kinderen vanaf zes jaar (vanaf het vierde leerjaar voor schoolbezoeken).

 

Extra

Naast de spelexpo, kan je ook aparte tickets krijgen voor een rondleiding over ‘lichtdieren’. Lichtdieren? Inderdaad. De gids leidt je doorheen het museum en toont een aantal speciale dieren die licht gebruiken. Denk maar aan dieren die licht geven, of die leven volgens het daglicht. 

 

 

Praktische info: tickets vind je via deze link.

Meer informatie vind je op de website van het museum.

Ga naar de inhoud